Οδηγίες
- Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό.
- Ρίχνουμε 3 κουταλιές αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το λάδι, τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Διαλύουμε την ζάχαρη.
- Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, τις βανίλιες, λίγο αλάτι και δουλεύουμε.
- Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη.
- Την βάζουμε σε αλευρωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 2 ώρες να φουσκώσει.
- Όταν είναι έτοιμη την δουλεύουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και την χωρίζουμε σε 12 μέρη.
- Τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε μέχρι που να διπλασιαστούν.
- Τα αλείφουμε με λίγο γάλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
- Τα γεμίζουμε, απευθείας ή κάνουμε μία τρύπα, με μαρμελάδα ή πραλίνα.
- Προαιρετικά τα ψεκάζουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Αφήστε μια απάντηση