Zebra Cake από το Βιτάμ !







Εύκολη , > 60 min.
Υλικά
- 1 ποτήρι πορτοκαλάδα (220ml)
- 250γρ Βιτάμ κλασικό
- 2 1/2 ποτήρια αλεύρι (420γρ) + 2 κουταλιές της σούπας
- 1 ποτήρι ζάχαρη (250γρ)
- 5 αυγά
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο
- 2 γεμάτα κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ (25γρ)
- 1 βανίλια
Πώς να το φτιάξετε
- 1Βάζουμε το Βιτάμ στην κατσαρόλα και το λιώνουμε.
- 2Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- 3Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για να αποκτήσουμε ένα αφράτο μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι, τη πορτοκαλάδα και το λιωμένο Βιτάμ εναλλάξ.
- 4Χωρίζουμε το μείγμα που προκύπτει σε δύο ίσα μέρη.
- 5Προσθέτουμε δύο κουταλιές της σούπας κακάο στο πρώτο και δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι στο δεύτερο. Ανακατεύουμε καλά.
- 6Αλείφουμε μια φόρμα για κέικ με Βιτάμ και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Ρίχνουμε τα μείγματα εναλλάξ σε μικρές μερίδες στο κέντρο της φόρμας (με διάμετρο 22 εκατοστά) έως ότου όλα τα συστατικά να εξαντληθούν. Ψήνουμε για περίπου 60 λεπτά στους 160 ° C.
Θερμοκρασία 160 °C
Χρόνος Ψησίματος 60
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Cake-Brownie Σοκολάτας (Video), από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη και το ionsweets.gr!
Κέϊκ με αμυγδαλόψιχα, χυμό μανταρινιού & γλάσο σοκολάτας από το sintayes.gr!
Κέικ μανταρινιού, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Κεϊκ κακάο με γέμιση φράουλα, από την αγαπημένη Ελευθερία Μπουτζά και το "Μαγειρεύοντας με την L"!
"Τέτοιο κέικ δεν έχετε ξαναφάει"(VIDEO), από την οικογένεια Καρελάνη και το foodaholics.gr!
Σοκολατένιο υγρό κέικ με ολόκληρα πορτοκάλια, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Αφήστε μια απάντηση