Σοκολατένιο γιαούρτι ψητό, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αυτό το σοκολατένιο γιαούρτι φούρνου είναι ό,τι πρέπει για ένα θρεπτικό, χορταστικό πρωινό, αλλά και για επιδόρπιο!

40′
Χρόνος εκτέλεσης
3/5
Βαθμός δυσκολίας

 

Συστατικά
Για 2-4 άτομα
Για το γιαούρτι:

  • 220 γρ γιαούρτι 5% λιπαρά
  • 130 γρ ζαχαρούχο γάλα
  • 200 μλ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 120 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ

Για τη σος και το σερβίρισμα:

  • 100 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
  • 100 μλ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • Φρέσκα φρούτα της επιλογής σας
Μέθοδος

Για το γιαούρτι:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε την κρέμα με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε ώσπου η σοκολάτα να λιώσει. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα, ώσπου να έχουμε ένα λείο μείγμα.
  3. Όταν το μείγμα κρέμας-σοκολάτας κρυώσει, το ανακατεύουμε μέσα στο μπολ με τον αυγοδάρτη, ώσπου να έχουμε ένα εντελώς λείο μείγμα.
  4. Γεμίζουμε δύο μαντεμένια τηγανάκια διαμέτρου 16 εκ. (ή κάποιο άλλο πυρίμαχο σκεύος) με το μείγμα.
  5. Τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ ταψί, το οποίο στη συνέχεια γεμίζουμε με βραστό νερό, έτσι ώστε αυτό να φτάνει μέχρι τα μισά του ύψους των σκευών.
  6. Ψήνουμε στους 150 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 20’. Το γιαούρτι είναι έτοιμο όταν έχει στερεοποιηθεί, αλλά στο κέντρο του τρέμει όταν κουνάμε το σκεύος.
  7. Βγάζουμε τα σκεύη από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
  8. Τοποθετούμε τα σκεύη για τουλάχιστον 2 ώρες (ή και το προηγούμενο βράδυ) στο ψυγείο.

Για τη σος και το σερβίρισμα:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  1. Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε την κρέμα.
  2. Τοποθετούμε την κουβερτούρα τεμαχισμένη μέσα σε ένα μπολ.
  3. Μόλις η κρέμα πάρει βράση, τη χύνουμε πάνω στη σοκολάτα και περιμένουμε μερικά δευτερόλεπτα.
  4. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, με κυκλικές κινήσεις, ώσπου να έχουμε ένα λείο μείγμα.
  5. Σερβίρουμε κρύο το γιαούρτι, με τη σος και φρέσκα φρούτα.

 

https://ionsweets.gr/recipe-items/sokolatenio-giaourti-psito/

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *