Υπέροχη, βελούδινη κρέμα καραμελέ (Χωρίς Φούρνο) σε 5 λεπτά (video), από τον Πάνο Παπαδάκη και το live-kitchen.gr!!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ναι !! Καλά διαβάσατε ! Απίθανη κρέμα καραμελέ σε 5 λεπτά ΧΩΡΙΣ  ΦΟΥΡΝΟ !!

Χρόνος Εκτέλεσης: 5′

Δυσκολία: Εύκολο

6 Μερίδες

Μπορεί να είναι εικόνα επιδόρπιο

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για το σιρόπι ζάχαρης

  • 100 γρ ζάχαρη

Για την κρέμα

  • 900 γρ γάλα
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 1 κρόκο από μέτριο αυγό
  • 90 γρ κορν φλάουρ
  • 2 βανιλίνες
  • 50 γρ βούτυρο

Ταψί 20χ15 εκ.

Εκτέλεση

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε την ζάχαρη και την λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά(προσέχουμε να έχει ένα χρώμα χρυσαφί και όχι σκούρο καφέ γιατί αλλιώς θα πικρίσει).
  2. Ρίχνουμε το σιρόπι της λιωμένης ζάχαρης σε ένα ταψάκι 20χ15 το στρώνουμε ομοιόμορφα και το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την ζάχαρη ,τον κρόκο αυγού και ανακατεύουμε με το σύρμα.
  4. Προσθέτουμε το γάλα,το κορν φλάουρ , τις βανιλίνες και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
  5. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
  6. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά το βούτυρο και προσθέτουμε την κρέμα πάνω από την λιωμένη ζάχαρη.
  7. Την στρώνουμε με μια μαρίζ και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  8. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Η πιο εύκολη και νόστιμη κρέμα καραμελέ είναι έτοιμη να την κόψουμε και να την απολαύσουμε εμείς και οι αγαπημένοι μας!!

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Έχει υπέροχη γεύση και βελούδινη υφή!!

Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο εδώ :  https://youtu.be/er6Lhi0dpjc

Μπορεί να είναι εικόνα επιδόρπιο
https://live-kitchen.gr/veloudini-krema-karamele-choris-fourno-se-5-lepta/
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *