Ζελέ φράουλα με blueberries, από τον Γιώργο Τσούλη και το giorgostsoulis.com!







ΜΕΡΙΔΕΣ 2
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5Λ
ΑΝΑΜΟΝΗ 3Ω 30Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 10Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5
ΥΛΙΚΑ
200 – 250 ml. νερό βραστό
200 – 250 ml. νερό κρύο
100 γρ. ζελέ φράουλα σε σκόνη
150 γρ. blueberries
Φύλλα δυόσμου
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ, αδειάζουμε μέσε το βραστό νερό και το ζελέ σε σκόνη. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί το ζελέ.
2Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρύο νερό και ανακατεύουμε.
3Παίρνουμε τα ποτήρια που θα σερβίρουμε και αδειάζουμε μέχρι τη μέση από το υγρό με το ζελέ. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από τα blueberries, λίγα φύλλα δυόσμου και τα μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1 ½ ώρα μέχρι να σφίξει το ζελέ.
4Μόλις περάσει η 1 ½ ώρα αδειάζουμε μέσα στα ποτήρια την υπόλοιπη ποσότητα από τα blueberries, φύλλα δυόσμου και ζελέ.
5Μεταφέρουμε τα ποτήρια στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξει εντελώς το ζελέ.
6Μόλις είναι έτοιμo, αφαιρούμε τα ποτήρια από το ψυγείο και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Αφήνουμε πρώτα να σφίξει η πρώτη δόση του ζελέ και ύστερα ρίχνουμε την υπόλοιπη ώστε να μην κάτσουν τα blueberries στον πάτο των ποτηριών.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
https://www.giorgostsoulis.com/glika/item/856-zele-fraoula-me-blueberries











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Καλοκαιρινό ζελέ σοκολάτας, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!
Σοκολατένια ζελεδάκια, από τον Γιώργο Τσούλη!
Γλυκό ψυγείου με πορτοκαλάδα, από την αγαπημένη Μαριφάνη Ξανθάκη!
Καλοκαιρινό ζελέ σοκολάτας, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!
Ζελέ καρπούζι, από την αγαπημένη Ελευθερία Μπούτζα και το "Μαγειρεύοντας με την L"!
Ζελέ καρπούζι , από το icookgreek.com!
Αφήστε μια απάντηση