Τούρτα με καφέ και φουντούκια, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ΜΕΡΙΔΕΣ 6-8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1Ω 20Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ  2/5

Σοκολατένια τούρτα με άρωμα καφέ που θα σας λύσει τα χέρια.

ΥΛΙΚΑ

Για τα κέικ:

300  γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

280 γρ. ζάχαρη, καστανή

220 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

170 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη

3 αυγά, large

360 ml γάλα, πλήρες

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 κ.σ. καφέ φίλτρου, σε σκόνη

1 κ.γ. μαγειρική σόδα

½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

¼ κ.γ. αλάτι

 

Για την επικάλυψη:

500 γρ. ζάχαρη άχνη

290 γρ. σοκολατένια πραλίνα φουντουκιού

230 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

3-4 κ.σ. γάλα, πλήρες

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

 

Για το σερβίρισμα:

80 γρ. φουντούκια, θρυμματισμένα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες  1362    68%
ΒΑΖΑΛίπος   66.1g94%
ΒΑΖΑKορεσμένα   34.8 174%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες   11.7g   23%
ΒΑΖΑYδατάνθ.185.3g71%
ΒΑΖΑΣάκχαρα152.8g170%
ΒΑΖΑΑλάτι0.6g10.00%
ΒΑΖΑΙνες3.5g15%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Εκτέλεση για τα κέικ: Σε ένα μπολ αδειάζουμε το αλεύρι, τον καφέ, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

2Έπειτα, ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με τις ζάχαρες και τα χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα με το φτερό, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

3Στη συνέχεια, χωρίς να σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα, περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο πριν ρίξουμε το επόμενο.

4Ύστερα, προσθέτουμε στον κάδο το γάλα, τη λιωμένη σοκολάτα, το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

5Κατόπιν, χτυπώντας παράλληλα, αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ σε δόσεις το μείγμα με το αλεύρι, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.

6Μόλις είναι έτοιμο, μεταφέρουμε το μείγμα σε 2 στρογγυλές φόρμες για κέικ διαμέτρου 20εκ., στις οποίες έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 175°C στον αέρα για 50-60 λεπτά.

7Αμέσως μετά, αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς, ξεφορμάρουμε τα κέικ και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

8Εκτέλεση για την επικάλυψη: Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με την σοκολατένια πραλίνα φουντουκιού και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.

9Έπειτα, χωρίς να σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, τη ζάχαρη άχνη σε δόσεις και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

10Για τη σύνθεση: Τοποθετούμε το ένα από τα 2 κέικ στο σκεύος που θα σερβίρουμε και με τη βοήθεια ενός κουταλιού απλώνουμε πάνω του ομοιόμορφα μία δόση από την επικάλυψη που ετοιμάσαμε.

11Κατόπιν, ακουμπάμε πάνω του το δεύτερο κέικ και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, έτσι ώστε η επικάλυψη να απλωθεί ομοιόμορφα τόσο πάνω από το γλυκό όσο και στα τοιχώματα του.

12Στη συνέχεια, αδειάζουμε την υπόλοιπη επικάλυψη σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής, στην οποία έχουμε τοποθετήσει κατσαρή μύτη, και στολίζουμε την τούρτα.

13Τέλος, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

#tsoulotip: Πρέπει να έχει κρυώσει καλά το κέικ πριν απλώσουμε την επικάλυψη.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *