Το γιαούρτι τραβάει σαν μαγνήτης το μέλι και τα καρύδια και ο καιρός που παραζέστανε ένα παγωτάκι. Θα το φτιάξουμε στο σπίτι με τα ίδια ακριβώς υλικά.
Υλικά για 1 κιλό παγωτό περίπου
600γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες ή με χαμηλότερα λιπαρά αν προτιμάτε.
200γρ. κρέμα γάλακτος
180γρ. μέλι
125γρ. καρύδια χοντροκοπανισμένα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150οC και απλώνουμε τα καρύδια σε ταψάκι. Ψήνουμε για 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος να αποκτήσει παχύρρευστη υφή σαν γιαούρτι.
Προσθέτουμε το μέλι και το γιαούρτι και χτυπάμε για 10 λεπτά ακόμη να γίνει αφράτο και ελαφρώς πηχτό το μίγμα μας.
Παγώνουμε το μίγμα στην παγωτομηχανή ενσωματώνοντας και τα καρύδια προς το τέλος της διαδικασίας.
Μεταφέρουμε σε ειδικό δοχείο και αφήνουμε το παγωμένο γιαούρτι στην κατάψυξη μέχρι να το χρειαστούμε.
Βγάζουμε το δοχείο από την κατάψυξη 10 λεπτά πριν σερβίρουμε σε μπολ κόβοντας μερίδες με το ειδικό σκουπ.
Αφήστε μια απάντηση