Συστατικά για το πιο γρήγορο και αφράτο παγωτό γιαούρτι

  • 600 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 150 ml κρέμα γάλακτος 36%

Για το σιρόπι

  • 230 ζάχαρη
  • 100 ml γάλα πλήρες
  • 2 κ.τ.σ μέλι

Παγωτό γιαούρτι, εύκολο και γρήγορο, με την κρέμα γάλακτος να το κάνει αφράτο και τα φρούτα ακόμα πιο δροσερό! Το πιο εύκολο σπιτικό παγωτό με γιαούρτι.

Διαδικασία

  1. Καταψύξτε το μπολ που θα κάνετε το παγωτό σας για τουλάχιστον 4 ώρες νωρίτερα.

Για το σιρόπι

  1. Βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και βάζουμε να ζεσταθεί.
  2. Προσοχή γιατί μπορεί να φουσκώσει.
  3. Θέλουμε να λιώσει η ζάχαρη, με το που λιώσει προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
  4. Βάζουμε στην κατάψυξη να κρυώσει γρήγορα γιατί θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε κρύο.

Για το παγωτό

  1. Βάζουμε στον παγωμένο κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το σύρμα σε σαντιγί.
  2. Έπειτα Προσθέτουμε σιγά σιγά σε δόσεις το γιαούρτι και όταν ενσωματωθεί προσθέτουμε το κρύο σιρόπι και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
  3. Βάζουμε στην κατάψυξη και κάθε 3 ώρες χτυπάμε και πάλι με το σύρμα, συνολικά θα το χτυπήσουμε 2 φορές.
  4. Αφήνουμε στην κατάψυξη σκεπασμένο με μεμβράνη.

Tip!

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  1. Αυτή η συνταγή είναι επαγγελματική και σε επαγγελματική κατάψυξη η υφή του είναι βελούδινη.
  2. Στην κατάψυξη του σπιτιού οποιοδήποτε παγωτό και να φτιάξετε θα κρυσταλλώσει για αυτό σας έχω τη λύση. Πριν το σερβίρετε πάρτε μερικές μπάλες παγωτού και ας μην βγουν σωστές και χτυπήστε για ένα λεπτό με το σύρμα στο μίξερ. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει γιατί θα γίνει πολύ αφράτο.
  3. Σερβίρετε με γλυκό του κουταλιού κεράσι ή πολύχρωμα τρουφάκια σε κυπελάκι ή χωνάκι παγωτού.