Σπιτικό frozen yogurt, από την αγαπημένη Μαριφάνη Ξανθάκη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

Πανεύκολη συνταγή για σπιτικό παγωτό γιαούρτι μόνο με 2 υλικά, χωρίς μίξερ! Δροσιστικό και χωρίς συντηρητικά…

Υλικά: 

  • 500γρ. στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα κρύο απ’το ψυγείο

Για έξτρα γεύση μπορούμε να προσθέσουμε και 1 κάψουλα βανίλιας

Στην πράξη:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • Βάζουμε ένα μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη, να κρυώσει καλά. Βγάζουμε και προσθέτουμε τα υλικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα ή για 3 λεπτά σε μπλέντερ.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε σκεύος ειδικό για κατάψυξη, κολλάμε ένα κομμάτι διαφανούς μεμβράνης στην επιφάνεια του και κλείνουμε με το καπάκι.
  • Παγώνουμε στην κατάψυξη το λιγότερο για 5 ώρες.
  • Λίγο πριν το κεράσουμε, το βγάζουμε από την κατάψυξη για 5 λεπτά και με scoop σερβίρουμε σε μπάλες.
  • Γαρνίρουμε με σιρόπι, γλυκό κουταλιού, ξηρούς καρπούς, φρέσκα φρούτα ή κομπόστα και…απολαμβάνουμε τη δροσιά του!
Σημ. Το συγκεκριμένο παγωτό δεν σχηματίζει κρυστάλλους αλλά έχει συμπαγή υφή. Για πιο βελούδινη υφή βγάζουμε από την κατάψυξη και με σύρμα ή ραβδομπλέντερ ανακετεύουμε το μείγμα κάθε 1μισι ώρα για συνολικά 3 φορές.

Καλή σας επιτυχία!

Φιλικά,

Μαριφάνη 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *