Πανεύκολη συνταγή για σπιτικό παγωτό γιαούρτι μόνο με 2 υλικά, χωρίς μίξερ! Δροσιστικό και χωρίς συντηρητικά…
Υλικά:
- 500γρ. στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα κρύο απ’το ψυγείο
Για έξτρα γεύση μπορούμε να προσθέσουμε και 1 κάψουλα βανίλιας
Στην πράξη:
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
- Βάζουμε ένα μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη, να κρυώσει καλά. Βγάζουμε και προσθέτουμε τα υλικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα ή για 3 λεπτά σε μπλέντερ.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε σκεύος ειδικό για κατάψυξη, κολλάμε ένα κομμάτι διαφανούς μεμβράνης στην επιφάνεια του και κλείνουμε με το καπάκι.
- Παγώνουμε στην κατάψυξη το λιγότερο για 5 ώρες.
- Λίγο πριν το κεράσουμε, το βγάζουμε από την κατάψυξη για 5 λεπτά και με scoop σερβίρουμε σε μπάλες.
- Γαρνίρουμε με σιρόπι, γλυκό κουταλιού, ξηρούς καρπούς, φρέσκα φρούτα ή κομπόστα και…απολαμβάνουμε τη δροσιά του!
Σημ. Το συγκεκριμένο παγωτό δεν σχηματίζει κρυστάλλους αλλά έχει συμπαγή υφή. Για πιο βελούδινη υφή βγάζουμε από την κατάψυξη και με σύρμα ή ραβδομπλέντερ ανακετεύουμε το μείγμα κάθε 1μισι ώρα για συνολικά 3 φορές.
Καλή σας επιτυχία!
Φιλικά,
Μαριφάνη
Αφήστε μια απάντηση