“Μέχρι να πεις, Καρυδόπιτα “, από την αγαπημένη Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το elpidaslittlecorner.blogspot.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Σας έχω σούπερ Καρυδόπιτα πανεύκολη,και πεντανόστιμη.

Η αλήθεια είναι ότι σκέφτομαι καιρό να την  φτιάξω,και ήρθε η σειρά της.
Ταξιδεύω για Θεσσαλονίκη προχθές,με τον φίλο μου τον Μιχάλη.
Κλασσικά και όπως γίνεται πάντα μιλάμε για συνταγές,γλυκά και φαγητά.
Λέω θέλω μια καλή Καρυδόπιτα,είχε φάει μια πολύ καλή στην Κεφαλλονιά.
Του άρεσε τόσο πολύ και ζήτησε την συνταγή,εννοείται ότι την πήρα αμέσως.
Το επόμενο πρωί είπα να την δοκιμάσω,και αμέσως μετά να την μοιραστώ με εσάς.
Πάμε μαζί στην κουζίνα μου,και μέχρι να πείτε Καρυδόπιτα θα είναι έτοιμη.

Υλικά
5 αυγά-1/2 κούπα ζάχαρη-1 κ.γ υγρή βανίλια-1+1/2 κγ μπέικιν
1 κούπα τριμμένη φρυγανιά χοντροκομμένη-1/2 κγ γαρύφαλλο
1 κ.γ κανέλα-1+1/2 κούπα χοντροκομμένα καρύδια(ψημένα)

Σιρόπι
1+1/2 κούπα ζάχαρη-1+1/2 κούπα νερό-1/2 κ.σ κονιάκ(προαιρετικά)

                                                                                  

Οδηγίες
Βράζουμε το νερό και την ζάχαρη,για 4-5 λεπτά και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Προσθέτουμε το κονιάκ,και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη,να κρυώσει.
Χτυπάμε τα αυγά-ζάχαρη-βανίλια,μέχρι να δούμε ότι τριπλασιάστηκαν.
Θα δείτε τα αυγά να γίνουν σαν μια αφράτη μεταξένια κρέμα,τότε είναι έτοιμα.
Σε άλλο μπολ βάζουμε την φρυγανιά-καρύδια-γαρύφαλλο-κανέλα και μπέικιν.
Τα ανακατεύουμε καλά,και προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά τα αυγά.
Με πολύ απαλές κινήσεις να μην ξεφουσκώσει το μείγμα,να μείνει αφράτο.
Αδειάζουμε σε ταψί λαδωμένο με λαδόκολλα,και ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
Περίπου 20-25 βαθμούς,ανάλογα τον φούρνο σας δοκιμάζετε με οδοντογλυφίδα.
Μόλις βγει το γλυκό από τον φούρνο,ρίχνετε λίγο λίγο το σιρόπι να πάει παντού.

μυστικά
αν την θέλετε πιο σιροπιαστή και πιο γλυκιά,κάνετε το σιρόπι με 2 κούπες.
όταν κάνετε γλυκό με καρύδια η άλλο ξηρό καρπό,να τα ψήνετε πρώτα.
γίνετε λεπτή αλλά αν την βάλετε σε πιο μικρό ταψί,θα γίνει πιο φουσκωτή
έτσι το γλυκό σας θα γίνει πιο νόστιμο,δοκιμάστε το και θα δείτε.

μπορείτε να την κάνετε σοκολατένια,εσείς που αγαπάτε την σοκολάτα.
να την σερβίρετε με σαντιγί η με μια μπάλα παγωτό,είναι τέλεια.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

“Καλή γλυκιά όρεξη elpidas little corner ”

(Χρόνια πολλά γλυκά και πεντανόστιμα,να σε χαιρόμαστε)

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *