Παγωμένο γιαούρτι με λεμόνι και μπισκότο, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “The one with all the tastes”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Προετοιμασία : 
Μαγείρεμα: 

Συνολικός χρόνος: 

Ένα δροσερό παγωτό με βάση το γιαούρτι! Φτιάξτε το με σπιτική lemon curd για ακόμα πιο γευστικό αποτέλεσμα και σερβίρετε το με φρέσκα μύρτιλλα!

Μερίδες: περίπου 1300 γραμμ. παγωτό

Υλικά

  • 750 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 150 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 120 γραμμ. ζάχαρη
  • 200 γραμμ. σπιτική lemon curd   (συνταγή στο τέλος)
  • 8 μεγάλα μπισκότα digestive

Εκτέλεση

  1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι.
  2. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε ζωηρά με ένα κουτάλι μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.
  3. Τοποθετούμε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσει.
  4. Κατόπιν το αδειάζουμε στην παγωτομηχανή και φτιάχνουμε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της.
  5. Μεταφέρουμε το παγωτό σε κατάλληλο σκεύος και το βάζουμε στην κατάψυξη.
  6. Όταν θέλουμε να το σερβίρουμε, το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 20-25’.

 

http://theonewithallthetastes.com/2014/07/lemon-curd-cookie-frozen-yogurt/

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Σπιτική lemon curd

Προετοιμασία

Μαγείρεμα
Συνολικός χρόνος

Η σπιτική lemon curd φτιάχνεται με 4 μόλις υλικά και είναι εξαιρετικά αρωματική, με βελούδινη υφή!

Μερίδες: 1 μεγάλο βάζο
Υλικά
  • 130 γραμμ. βούτυρο
  • 180 γραμμ. ζάχαρη
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • χυμό από 2½ λεμόνια
  • 2 μεγάλα αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις δούμε ότι έχει λιώσει σχεδόν όλο, κλείνουμε το μάτι της κουζίνας.
  2. Βάζουμε τη ζάχαρη μαζί με το ξύσμα και το χυμό σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Ρίχνουμε τους κρόκους μέσα στην κατσαρόλα με το βούτυρο και τα ασπράδια μέσα στο μπολ με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με σύρμα το βούτυρο με τους κρόκους να ενωθούν. Κατόπιν ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη με το ξύσμα, το χυμό και τα ασπράδια.
  4. Αδειάζουμε στην κατσαρόλα το περιεχόμενο του μπολ και ανακατεύουμε ζωηρά.
  5. Ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας ξανά σε χαμηλή ένταση και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα μας (στη δική μου περίπτωση χρειάστηκε περίπου 15′ αλλά άξιζε τον κόπο μιας που καιρό είχα να νιώσω το αριστερό μου μπράτσο τόσο σφιχτό).
  6. Για να καταλάβουμε αν η κρέμα μας είναι έτοιμη, βυθίζουμε μια ελαστική σπάτουλα μέσα στο μίγμα. Εάν η κρέμα στέκεται πάνω στη σπάτουλα και την επικαλύπτει είμαστε εντάξει και μπορούμε να αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
  7. Αδειάζουμε την κρέμα σε γυάλινο δοχείο που κλείνει με καπάκι. Εάν θέλουμε προηγουμένως την περνάμε από το σύρμα για να γίνει εντελώς λεία, χωρίς ξύσματα λεμονιού.
  8. Διατηρούμε την κρέμα στο ψυγείο για 1-2 εβδομάδες.

Σημειώσεις

Η αρχική συνταγή εδώ.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *