Παγωτό στρατσιατέλα, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ΜΕΡΙΔΕΣ 6-8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5Λ
ΑΝΑΜΟΝΗ 5Ω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 10Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5

 

 

 

ΥΛΙΚΑ

 

600 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης και παγωμένη

400 ml ζαχαρούχο γάλα

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

300 γρ. δάκρυα σοκολάτας

70 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες  571  29%
ΒΑΖΑΛίπος   29.5g  42%
ΒΑΖΑKορεσμένα  19.3g  97%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες  9.9g  20%
ΒΑΖΑYδατάνθ.   68.8g   26%
ΒΑΖΑΣάκχαρα   63.3g   70%
ΒΑΖΑΑλάτι  0.1g  1.67%
ΒΑΖΑΙνες   1.3g   5%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Τοποθετούμε μία ορθογώνια φόρμα για κέικ στην κατάψυξη και την αφήνουμε να παγώσει.

2Κατόπιν, στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνουν μία ελαφριά σαντιγί.
3Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα στον κάδο το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε εκ νέου, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
4Έπειτα, προσθέτουμε τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
5Μόλις το μείγμα για το παγωτό είναι έτοιμο, αφαιρούμε τη φόρμα από την κατάψυξη, αδειάζουμε μέσα το παραπάνω μείγμα, καλύπτουμε με μεμβράνη, ώστε να εφάπτεται στο παγωτό και μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες.
6Τέλος, σερβίρουμε το παγωτό σε ποτήρια ή όπως επιθυμούμε.

#tsoulotip: Προσέχουμε η κρέμα γάλακτος να είναι παγωμένη και να μην την παραχτυπήσουμε στο μίξερ, γιατί θα κόψει.

https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/pagoto-stratsiatela

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *