Φανταστικές Δίπλες από τον Ακη και το akispetretzikis.com!
2 ώρες
Χρόνος Εκτέλεσης
4
Μερίδα/ες
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
1
Βαθμός Δυσκολίας
Συστατικά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 Αυγά
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
αρκετό σπορέλαιο για τηγάνισμα
Για σερβίρισμα
μέλι
κανέλα
σουσάμι
καρύδια
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ανακατεύουμε τα υλικά για την ζύμη σε ένα μπόλ με ένα πιρούνι (αλεύρι, αυγά, αλάτι, ελαιόλαδο, ζάχαρη), στην συνέχεια ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μέχρι να σφίξει η ζύμη μας και να ομογενοποιηθεί. Χωρίζουμε την ζύμη σε 5 μπαλάκια, τυλίγουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο από 2-12 ώρες (όσο περισσότερο τόσο καλύτερα).
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι (αφού αλευρώσουμε κάλα έναν πάγκο) με τον πλάστη , αλευρώνουμε συνεχώς για να μην κολλήσει στον πάγκο, εδώ θέλει αρκετή υπομονή καθώς το ζυμάρι μας στα πρώτα 2 λεπτά θα δυσκολεύεται πολύ να ανοίξει, αλλά όσο δουλεύουμε με τον πλάστη το ζυμάρι μας τόσο θα μαλακώνει και στο τέλος θα ανοίγει πολύ εύκολα. Πρέπει να βγεί περίπου 60εκ Χ 60εκ το κάθε ζυμαράκι.
Κόβουμε την ζύμη σε τετράγωνα 5εκ Χ 10 εκ.
Τηγανίζουμε σε αρκετό σπορέλαιο μέχρι να πάρουν ώραιο χρυσαφένιο χρώμα .(περίπου 1 λεπτό), προσέχοντας να βάζουμε λίγες κάθε φορά για να μην κολήσουν μεταξύ τους
Αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και βάζουμε τις δίπλες μας σε αποροφητικό χαρτί να στραγγίσουν
Σερβίρουμε με μέλι, κανέλλα, σουσάμι και καρύδια.
Tip
Προσοχή στη φωτιά και μη βάζετε πολλές πολλές μαζί να τηγανιστούν..
Αφήστε μια απάντηση