Φανταστικές Δίπλες από τον Ακη και το akispetretzikis.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Clock

2 ώρες
Χρόνος Εκτέλεσης

Shares

4
Μερίδα/ες

Difficulty

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

1
Βαθμός Δυσκολίας
Συστατικά
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 Αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • αρκετό σπορέλαιο για τηγάνισμα

Για σερβίρισμα

  • μέλι
  • κανέλα
  • σουσάμι
  • καρύδια
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Ανακατεύουμε τα υλικά για την ζύμη σε ένα μπόλ με ένα πιρούνι (αλεύρι, αυγά, αλάτι, ελαιόλαδο, ζάχαρη), στην συνέχεια ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μέχρι να σφίξει η ζύμη μας και να ομογενοποιηθεί. Χωρίζουμε την ζύμη σε 5 μπαλάκια, τυλίγουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο  από 2-12 ώρες (όσο περισσότερο τόσο καλύτερα).
  • Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι (αφού αλευρώσουμε κάλα έναν πάγκο)  με τον πλάστη , αλευρώνουμε συνεχώς για να μην κολλήσει στον πάγκο, εδώ θέλει αρκετή υπομονή καθώς το ζυμάρι μας στα πρώτα 2 λεπτά θα δυσκολεύεται πολύ να ανοίξει, αλλά όσο δουλεύουμε με τον πλάστη το ζυμάρι μας τόσο θα μαλακώνει και στο τέλος θα ανοίγει πολύ εύκολα. Πρέπει να βγεί περίπου 60εκ Χ 60εκ το κάθε ζυμαράκι.
  • Κόβουμε την ζύμη σε τετράγωνα 5εκ Χ 10 εκ.
  • Τηγανίζουμε σε αρκετό σπορέλαιο μέχρι να πάρουν ώραιο χρυσαφένιο χρώμα .(περίπου 1 λεπτό), προσέχοντας να βάζουμε λίγες κάθε φορά για να μην κολήσουν μεταξύ τους
  • Αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και βάζουμε τις δίπλες μας σε αποροφητικό χαρτί να στραγγίσουν
  • Σερβίρουμε με μέλι, κανέλλα, σουσάμι και καρύδια.

 

Tip
Προσοχή στη φωτιά και μη βάζετε πολλές πολλές μαζί να τηγανιστούν..
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *