Γλυκό σοκολάτα κεράσι, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
 Σοκολατένιο  γλυκό με το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο!
ΧΡΟΝΟΣ : 30΄
ΜΕΡΙΔΕΣ : 6
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2

ΥΛΙΚΑ

¼ κούπας μπράντι ή κονιάκ

1/3 κούπας φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού

½ κούπα κεράσια χωρίς κουκούτσι

170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

¾ κούπας βούτυρο & λίγο παραπάνω για να βουτυρώσετε τα φορμάκια

3 αυγά ολόκληρα

3 κρόκους αυγού

½ κούπα ζάχαρη

3 κ.γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

6 κ.γ. κακάο, για την επικάλυψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Σε ένα μικρό κατσαρολάκι πάνω απο χαμηλή φωτιά προσθέτουμε το μπράντι και τον χυμό πορτοκαλιού και αφήνουμε να σιγοβράσει.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

2 Προσθέτουμε τα κεράσια, αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράσει για 1 λεπτό και αποσύρουμε από την φωτιά. Αφήνουμε τα κεράσια να μουλιάσουν στο μίγμα μέχρι να φουσκώσουν (περίπου για 10 λεπτά).

3 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230°C. Σε ένα μπεν μαρί τοποθετούμε την σοκολάτα και το βούτυρο. Ζεσταίνουμε το μπεν μαρί μέχρι να αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα. Το αφήνουμε στην φωτιά αλλά ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να είναι λείο και να έχει λιώσει τελείως η σοκολάτα. Τότε απομακρύνουμε το σκεύος από την φωτιά.

4 Σε μια μεγάλη λεκάνη χτυπάμε τα αυγά, τους κρόκους και την ζάχαρη μέχρι το μίγμα να γίνει παχύρευστο και ελαφρύ.

5 Περιχύνουμε το μίγμα σοκολάτας στα αυγά. Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι ίσα ίσα να έχουν ομοιοποιηθεί τα υλικά (Προσοχή δε θέλουμε το μίγμα να παραχτυπηθεί.)

6 Βουτυρώνουμε 6 φορμάκια των 110 γρ. και πασπαλίζουμε με 1 κ.γ. κακάο, αφαιρούμε το πλεόνασμα και μοιράζουμε το μίγμα στα 6 φορμάκια.

7 Σουρώνουμε τα κεράσια και τοποθετούμε μερικά στο κέντρο κάθε φόρμας. Χρησιμοποιούμε ένα κουτάλι για να καλύψουμε τα κεράσια με το μίγμα.

8 Τοποθετούμε τα φορμάκια σε ένα ταψί και ψήνουμε για 7-9 λεπτά. Το εξωτερικό τους θα πρέπει να έχει πήξει, αλλά το εσωτερικό τους θα πρέπει να είναι μαλακό.

9 Για το σερβίρισμα, αναποδογυρίζουμε το κάθε φορμάκι σε ένα πιάτο και το αφήνουμε να κάτσει για 10 δευτερόλεπτα. Με προσοχή τραβάμε το φορμάκι και το γλυκό θα βγει. Σε περίπτωση που δεν μπορούμε να ξεκολλήσουμε το γλυκό από το φορμάκι σερβίρετε με το φορμάκι.

 

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *