Αφράτα ρολάκια με γέμιση μηλόπιτας, από την Νικόλ Μαρίνου και το nicolscooking.gr!







Ξεχωριστή και πρωτότυπη μηλόπιτα με ρολάκια κανέλας μήλου, με γέμιση φυστικοβούτυρο και καρύδια! Είναι ιδανική για το Κυριακάτικο πρωινό ή για σνακ αλλά και το καλύτερο συνοδευτικό για τον καφέ ή το τσάι!
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτα
- 100 γρ. φυστικοβούτυρο ή άλλο βούτυρο ξηρών καρπών
- 2 κουτ.γλ. κανέλα σκόνη
- λίγο ηλιέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο για το ταψί
Για τη γέμιση:
- 2 – 3 μικρά μήλα Στάρκιν κομμένα σε μικρά ζάρια
- 100 γρ. καστανή ζάχαρη
- 50 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
Για το γλάσο:
- 3 – 4 κουτ.σουπ. ζάχαρη άχνη
- 1 κουτ.σουπ. νερό ή γάλα
Οδηγίες
- Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά ζάρια και τα βάζουμε σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά.
- Στον πάγκο εργασίας βάζουμε λαδόκολλα και απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας και αλείφουμε όλη την επιφάνεια με το φυστικοβούτυρο.
- Στη συνέχεια σκορπίζουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια και από πάνω τα μήλα με την κανέλα και τη ζάχαρη.
- Τυλίγουμε τη σφολιάτα σε ρολό από τη μεγάλη της πλευρά και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε ροδέλες πάχους 4 εκ. περίπου. Αυτές οι φέτες είναι τα ρολά κανέλας με μήλα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C βαθμούς στον αέρα.
- Λαδώνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό ταψί 22 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα που να καλύπτει τον πάτο και τα τοιχώματα. Περνάμε ξανά τη λαδόκολλα με λίγο ελαιόλαδο με τη βοήθεια ενός πινέλου.
- Τέλος καλύπτουμε το εσωτερικό του ταψιού με τα ρολά μήλου κανέλας, τα οποία τα τοποθετούμε κυκλικά το ένα δίπλα στο άλλο φροντίζοντας να ακουμπά το ένα με το άλλο για να μην ξετυλιχτούν στο ψήσιμο.
- Ψήνουμε στους 180 C στον αέρα για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
- Όταν είναι έτοιμη η μηλόπιτα την αφήνουμε να ξεκουραστεί στον πάγκο εργασίας και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια περιχύνουμε με το γλάσο, κόβουμε σε τριγωνικά κομμάτια και σερβίρουμε.
Για το γλάσο:
- Σε μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη μαζί με το νερό ή το γάλα μέχρι να αποκτήσει λεία υφή. Αν θέλουμε το γλάσο πιο παχύρευστο τότε προσθέτουμε παραπάνω ζάχαρη άχνη, αντίθετα αν το θέλουμε πιο ρευστό προσθέτουμε παραπάνω νερό.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Τάρτα με μήλα και κρέμα βανίλιας (τριφτή), από την αγαπημένη μας Μπέττυ και το "Taste of Life by Bet...
Μηλόπιτες ατομικές από την Αρετή Βαρδάκα και το Bon appetit!
Τρουφάκια μήλου με λευκή σοκολάτα, από την αγαπημένη Ελευθερία Μπούτζα και το "Μαγειρεύοντας με την ...
Chips μήλου, από την αγαπημένη Νάντια Μαρκοπούλου και το spoonlove.gr!
Μηλοπιτάκια με άχνη και κανέλα, πανεύκολα στο λεπτό, από τον Πέτρο Συρίγο!
Χειροποίητη σος μήλου χωρίς ζάχαρη, από την Κωνσταντίνα και το dietonian.gr!
Αφήστε μια απάντηση