Blueberry cake, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Το πιο νόστιμο κέικ που έχετε δοκιμάσει!
ΜΕΡΙΔΕΣ  8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ  15Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ   1Ω 10Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ   1/5

 

 

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για το κέικ:

300 γρ. blueberry

180 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

180 γρ. ζάχαρη άχνη

3 αυγά, large

230 γρ. αλέυρι γ.ο.χ.

1 κ.γ. baking powder

1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

150 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Υλικά για την επικάλυψη:

230 γρ. τυρί κρέμα

180 γρ. ζάχαρη άχνη

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες    500   25%
ΒΑΖΑΛίπος    20.6g   29%
ΒΑΖΑKορεσμένα    12.3g    62%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες     6.6g    13%
ΒΑΖΑYδατάνθ.     74g     28%
ΒΑΖΑΣάκχαρα    49.4g    55%
ΒΑΖΑΑλάτι     0.16g     2.67%
ΒΑΖΑΙνες      1.7g     7%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Παίρνουμε ένα μπολ και αδειάζουμε μέσα το αλεύρι μαζί με το baking powder. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και το αφήνουμε στην άκρη.
2Σε ένα άλλο μπολ, αδειάζουμε μέσα τα blueberries και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
3Παράλληλα, στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο, για περίπου 3-4’.
4Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα τα αυγά ένα-ένα, περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο προτού ρίξουμε το επόμενο.
5Έπειτα, ρίχνουμε το γιαούρτι μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας.
6Ύστερα, ρίχνουμε σε δόσεις το μείγμα με το αλεύρι. Συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά, αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, αδειάζουμε μέσα τα blueberries και μία σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να πάνε τα blueberries παντού.
7Αδειάζουμε το μείγμα σε μία αλευροβουτυρωμένη ορθογώνια φόρμα για κέικ 30Χ15cm και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στον αέρα, για 45-50’.
8Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε το μείγμα από το φούρνο, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
9Εκτέλεση για την επικάλυψη: Στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε το τυρί κρέμα μαζί με τη ζάχαρη άχνη και με το σύρμα χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να δημιουργηθεί μία λεία κρέμα.
10Μόλις είναι έτοιμη η κρέμα, αδειάζουμε με ένα κουτάλι πάνω από το κέικ και καλύπτουμε πλήρως το κέικ.

 

#tsoulotip: Πασπαλίζουμε τα blueberries με το αλεύρι, για να μη μείνουν στον πάτο του κέικ κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Για να δούμε αν έχει ψηθεί το κέικ, μπήγουμε ένα μαχαιράκι στο κέντρο του και βλέπουμε αν βγαίνει καθαρό.

 

 

https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/blueberry-cake

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *