«Καμμένο» cheesecake των Βάσκων, από τον Στέλιο Παρλιάρο (Video), και το olivemagazine.gr!
Υλικά
- Για ένα τσέρκι διαμέτρου 22-24 εκ.:
- 1000 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα, μαλακωμένο
- 270 γρ. ζάχαρη άχνη
- 5 μεγάλα αυγά
- 2 κρόκοι αυγών
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος
- Σπόρους από 1 βανίλια
- 20 γρ. κορν φλάουερ
- 20 γρ. αλεύρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το φρέσκο τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα έως ότου έχουμε μία απαλή και ομοιογενή κρέμα.
Βήμα 2
Προσθέτουμε, τη βανίλια, το κορν φλάουερ και το αλεύρι και έπειτα τους κρόκους και τα αυγά ένα- ένα συνεχίζοντας το χτύπημα.
Βήμα 3
Προσθέτουμε έπειτα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βήμα 4
Σε ένα ταψί ή σε ένα τσέρκι διαμέτρου 22-24 εκ. τοποθετούμε ένα αντικολλητικό χαρτί έτσι ώστε να εξέχει από τη φόρμα 3-4 εκ.
Βήμα 5
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ºC – 230ºC για 40-45 λεπτά.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Βήμα 6
Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150ºC, ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου έτσι ώστε να φύγει η μεγάλη θερμοκρασία, κλείνουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά.
Βήμα 7
Αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε και σερβίρουμε.
https://www.olivemagazine.gr/recipe/kammeno-cheesecake-ton-vaskon-apo-ton-stelio-parliaro-vinteo/
Αφήστε μια απάντηση