«Καμμένο» cheesecake των Βάσκων, από τον Στέλιο Παρλιάρο (Video), και το olivemagazine.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

  • Για ένα τσέρκι διαμέτρου 22-24 εκ.:
  • 1000 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα, μαλακωμένο
  • 270 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 5 μεγάλα αυγά
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Σπόρους από 1 βανίλια
  • 20 γρ. κορν φλάουερ
  • 20 γρ. αλεύρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το φρέσκο τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα έως ότου έχουμε μία απαλή και ομοιογενή κρέμα.

Βήμα 2

Προσθέτουμε, τη βανίλια, το κορν φλάουερ και το αλεύρι και έπειτα τους κρόκους και τα αυγά ένα- ένα συνεχίζοντας το χτύπημα.

Βήμα 3

Προσθέτουμε έπειτα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βήμα 4

Σε ένα ταψί ή σε ένα τσέρκι διαμέτρου 22-24 εκ. τοποθετούμε ένα αντικολλητικό χαρτί έτσι ώστε να εξέχει από τη φόρμα 3-4 εκ.

Βήμα 5

Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ºC – 230ºC για 40-45 λεπτά.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Βήμα 6

Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150ºC, ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου έτσι ώστε να φύγει η μεγάλη θερμοκρασία, κλείνουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά.

Βήμα 7

Αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε και σερβίρουμε.

 

https://www.olivemagazine.gr/recipe/kammeno-cheesecake-ton-vaskon-apo-ton-stelio-parliaro-vinteo/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *