Brownie καραμέλας από τις “Συνταγές Πάνος” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα εύκολο και νόστιμο brownie καραμέλας. Γίνετε εύκολα με λίγα υλικά, και πολύ φανταστικό.

Υλικά:

Για το Brownie:
350 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο, τεμαχισμένη
300 γρμ. ζάχαρη ζάχαρη
200 γρμ. βούτυρο
130 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά
2 βανίλιες
½ κουτ. γλ. αλάτι
1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας γάλακτος

Για τη γέμιση καραμέλας:
400 γρμ. μαλακές καραμέλες γάλακτος
60 γρμ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Brownie:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180˚ C.
2. Βουτυρώνουμε και στρώνουμε σε ένα ταψί 22×32 εκ. περίπου αντικολλητικό χαρτί.
3. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την τεμαχισμένη σοκολάτα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν. Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
4. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, και τη βανίλια να αφρατέψουν.
5. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι, και διπλώνουμε με μια μαριζ να ενσωματωθούν.
6. Αδειάζουμε το μισό μίγμα στο ταψί, το στρώνουμε ομοιόμορφα, και ψήνουμε για 18 λεπτά.
7. Αφαιρούμε από το φούρνο (κρατάμε αναμμένο το φούρνο) και αφήνουμε τα brownie να κρυώσει για 20 λεπτά.

Γέμιση καραμέλας:
1. Βάζουμε τις καραμέλες με την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ, κατάλληλο για μικροκύματα, και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων. Σε μέτρια θερμοκρασία λιώνουμε προσεχτικά τις καραμέλες, ελέγχοντας και ανακατεύοντας ανά 30 δευτερόλεπτα, για να μην μας ψηθούν.
2. Αφού λιώσουν και ομογενοποιηθούν με την κρέμα, την αδειάζουμε πάνω στο ψημένο brownie, και την απλώνουμε.
3. Αδειάζουμε επάνω στην καραμέλα και το υπόλοιπο μίγμα brownie, το στρώνουμε ομοιόμορφα, και πασπαλίζουμε τις σταγόνες σοκολάτας.
4. Το βάζουμε ξανά στο φούρνο, και ψήνουμε για 20 λεπτά.
5. Αφαιρούμε από το φούρνο, και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
6. Κόβουμε σε κομμάτια, και σερβίρουμε σκέτο, ή με μια μπάλα παγωτό βανίλια, ή σοκολάτα, ή καραμέλα. Γαρνίρουμε με σιρόπι καραμέλας, ή σοκολάτας.

http://sintagespanos-zaxaroplastiki.blogspot.gr/2014/01/brownie_7571.html#more

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *