Πουράκια με φύλλο σφολιάτας, πραλίνα, μήλο & αμύγδαλα από τις “Γλυκιές Συνταγές” και την Nestle!!
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
1 κουβερτούρα NESTLE DESSERT Πραλίνα
1/2 μήλο Golden
1 κρόκο αυγού
15γρ. ζάχαρη άχνη
30γρ. αποφλοιωμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200⁰C βαθμούς. Κόβετε το φύλλο σε 8 λωρίδες. Τις τοποθετείτε σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος. Λιώνετε την κουβερτούρα σε ένα μικρό μπολ σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων για να μπορέσετε να αλείψετε εύκολα μετά τα σφολιατάκια.Τρυπάτε το φύλλο με ένα πιρούνι και αλείψτε με ένα πινέλο με τη μισή λιωμένη σοκολάτα. Προσθέστε το μήλο σε κομματάκια και τυλίξτε τα.Αλείψτε τα σφολιατάκια με τον κρόκο, πασπαλίστε τη ζάχαρη και προσθέστε τα αμύγδαλα. Ψήστε στο φούρνο για 10 λεπτά.Αφήστε να κρυώσουν λίγο και βουτήξτε την άκρη στην υπόλοιπη λιωμένη κουβερτούρα. Τοποθετήστε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Η Συμβουλή του Σεφ:Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κουβερτούρα ή κουβερτούρα Γάλακτος αντί για Πραλίνα
https://
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Κορνέ με σπιτικό φύλλο και γέμιση cheesecake (VIDEO), από τους Χάρη και Μιχάλη Καρελάνη και το redmo...
Κρουασίνια - σφολιατίνια στριφτά με σοκολατένιο άλειμμα, από το icookgreek.com!
Ήλιος σφολιάτας με Νουτέλα με 3 υλικά σε 15 λεπτά, από το sintayes.gr!
Πανεύκολα στριφτά πιτάκια με σφολιάτα και Nucrema, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!
Γρήγορα cinnamon rolls, από τον Γιώργο Τσούλη!
Κορνέ με κρέμα, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Αφήστε μια απάντηση