Συστατικά

 Για τις κρέπες

  • 600 γρ. γάλα
  •  4 αυγά
  •  250 γρ. αλεύρι
  • 1 πρέζες αλάτι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 50 γρ. σπορέλαιο

Για την τούρτα

  • 450 γρ. πραλίνα
  • 330 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 4 μπανάνες ώριμες, κομμένες σε κομμάτια
  • 200 γρ. γεμιστά μπισκότα με κρέμα
  • λίγο ελαιόλαδο για τηγάνισμα

 

 

45 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares

8-10
Μερίδα/ες
Difficulty

2
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Χτυπάμε με το σύρμα σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα και σιγά-σιγά ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια, για να μην κάνει γρομπαλάκια. Χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
  • Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και το σπορέλαιο και ανακατεύουμε καλά.
  • Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, κατά προτίμηση μικρό, λαδώνουμε ελάχιστα τον πάτο του και ρίχνουμε μια γεμάτη κουτάλα από το μείγμα. Ψήνουμε και από τις 2 πλευρές χωρίς να πάρει πολύ χρώμα και αφήνουμε στην άκρη.
  • Καταλαβαίνουμε ότι η κρέπα είναι έτοιμη να τη γυρίσουμε, όταν κουνάμε το τηγάνι και ξεκολλάει μόνη της από τον πάτο.
  • Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας.
  • Για να κάνουμε τη σαντιγί χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος με το σύρμα και όταν ξεκινάει να αφρατεύει ρίχνουμε σιγά σιγά την άχνη μέχρι να γίνει ένα λείο γυαλιστερό μείγμα.
  • Στήνουμε την τούρτα μας βάζοντας μια κρέπα στον πάτο του δίσκου μας. Από πάνω αλείφουμε με πραλίνα φουντουκιού, σκορπάμε κομμάτια από μπανάνα και σπάμε ενάμιση μπισκότο.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι κρέπες μας, βάζοντας την μία πάνω στην άλλη.
  • Όταν είναι έτοιμος ο πύργος μας, απλώνουμε τη σαντιγί από πάνω και γύρω γύρω από την τούρτα. Από πάνω πασπαλίζουμε με τριμμένα μπισκότα. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, για να δέσει η τούρτα πριν κόψουμε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

http://akispetretzikis.com/el/categories/toyrtes/toyrta-me-krepes

 

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *