Fineti (Chipita)
PIERCE-SUMMERCAMP2017
VIAP-MENTEL(June2017-gif)(εσωτερικές)
fineti
Χρόνος προετοιμασίας
45′

Χρόνος ψησίματος
20′

Βαθμός δυσκολίας
Μέτρια

Μερίδες
Για άτομα

Για το σιρόπι:

· 250 ml νερό

· 400γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

· 1 στικ κανέλας

· 3 ολόκληρα γαρίφαλα, αποξηραμένα

· ½  πορτοκάλι, κομμένο στη μέση

· 75γρ. μέλι


Για το μείγμα 1:

· 200 ml ηλιέλαιο

· 90 ml ελαιόλαδο

· 200 ml χυμό πορτοκαλιού

· 25γρ. ζάχαρη άχνη

· ¼  κ.γ. γαρίφαλο, σε σκόνη

· 1-2 κ.γ. κανέλα

· 1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη

· ξύσμα από 1 πορτοκάλι

· ½  κ.γ. μαγειρική σόδα

Για το μείγμα 2:

· ½  κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

· 100γρ. σιμιγδάλι ψιλό

· 1 κουβερτούρα Nestlé Dessert (200 γρ.), ψιλοκομμένη

Για το σερβίρισμα:

· 100γρ. μέλι

· 100γρ. τριμμένα καρύδια

  1. Για το σιρόπι: Βάλτε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από το μέλι, και αφήστε τα να βράσουν. Πρέπει να το φτιάξετε 3-4 ώρες πριν ετοιμαστούν τα μελομακάρονα για να έχει κρυώσει. Μόλις πάρει βράση το σιρόπι, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε το μέλι. Ανακατέψτε και αφήστε να κρυώσει.
  2. Για τα μελομακάρονα: Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C.
  3. Βάλτε στη συνέχεια όλα τα υλικά του μείγματος 1 σε ένα μπολ και ανακατέψτε με ένα σύρμα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
  4. Ανακατέψτε το αλεύρι με το σιμιγδάλι και προσθέστε τα στο μείγμα. Κόψτε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και προσθέστε και αυτή μέσα στο μείγμα.
  5. Ανακατέψτε πολύ απαλά με τα χέρια, για πολύ λίγο για να μην κόψει το μείγμα.
  6. Πλάστε τα μελομακάρονα σε ομοιόμορφο σχήμα και πιέστε με μία τρυπητή κουτάλα (αράχνη) ή με ένα πιρούνι κρατώντας το ανάποδα για να δώσετε σχήμα.
  7. Τοποθετήστε τα σε 2 ταψάκια με λαδόκολλα και ψήστε στον φούρνο ένα ένα τα ταψάκια για περίπου 20 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν ωραίο χρώμα.
  8. Μόλις είναι έτοιμα, βγάλτε τα από το φούρνο, ρίξτε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και αφήστε για 10-15 δευτερόλεπτα.
  9. Τέλος, ακουμπήστε τα πάνω σε μία σχάρα να στραγγίξουν και να κρυώσουν. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με το μέλι και τα καρύδια.
Συμβουλή του Σεφ:

Το σιμιγδάλι κάνει τα μελομακάρονα περισσότερο τραγανά!
image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.