Μυστικά για τέλεια Πασχαλινά κουλούρια,από την αγαπημένη Ελευθερία Μπούτζα και το “Μαγειρεύοντας με την L”!
Μικρά μυστικά για τέλεια αποτελέσματα!
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Αφήνουμε πάντα τη ζύμη να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30′.
Για να μας βγουν τα κουλούρια μας τραγανά, χτυπάμε αρκετή ώρα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά φροντίζοντας το αλεύρι να πέφτει σιγά – σιγά.
Δεν αλλάζουμε τις αναλογίες των υλικών της συνταγής.
Τα πασχαλινά κουλούρια αγαπούν τα αρώματα των εσπεριδοειδών, το φρέσκο βούτυρο, αλλά και τη μαστίχα.
Όταν πλάθουμε τα κουλούρια μας φροντίζουμε πάντα να παίρνουμε ίσες, μικρές ποσότητες ζύμης έτσι ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
Χρησιμοποιούμε φρέσκο, ποιοτικό αλεύρι και όχι κάποιο που έχουμε καιρό στο ντουλάπι, έτσι ώστε η ζύμη μας να πλάθεται και να φουσκώνει καλύτερα.
Χρησιμοποιούμε τη λαμαρίνα (γενικά σκεύος με όσο γίνεται πιο χαμηλά τοιχώματα) για να κυκλοφορεί ομοιόμορφα η θερμότητα και να ψήνονται στον ίδιο χρόνο η επιφάνειαα και τα πλαϊνά.
Το άλειμμα με αυγό χτυπημένο με ελάχιστο νερό, θα δώσει ωραίο χρώμα στα κουλουράκια μας.
Το αντικολλητικό χαρτί θα βοηθήσει και στο ψήσιμο (δε θα “κακοψηθεί” η κάτω πλευρά) και στο εύκολο καθάρισμα του σκεύους.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
"Τι προσέχουμε όταν φτιάχνουμε μπισκότα - Οκτώ tips", από το icookgreek.com!
"Μυστικά για τέλεια καρυδόπιτα, παραδοσιακή ή πειραγμένη", από την Αργυρώ μας και το argiro.gr!
Πασχαλινά κουλουράκια(Video), από την Αργυρώ μας!
Μυστικά για πετυχημένα μελομακάρονα, από την αγαπημένη Ελευθερία Μπουτζά και το "Μαγειρεύοντας με τη...
"Από που προήλθε η κρέπα ;", από την δημοσιογράφο και αθλήτρια πολεμικών τεχνών Μαρία Σκαμπαρδώνη!
Κουλουράκια πασχαλινά με μέλι, βανίλια και μαστίχα, από την Ντίνα Νικολάου και το olivemagazine.gr!
Αφήστε μια απάντηση