Donuts σε μορφή muffins, γίνεται; Μα φυσικά και γίνεται!, από την Αλλατίνη-Χειρονομία αγάπης!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά


Για τα muffins
113 γρ. βούτυρο 
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη 
1/3 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 και 2/3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν -πάουντερ Αλλατίνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
3/4 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι γάλα 


Για την επικάλυψη
43 γρ. βούτυρο, λιωμένο
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

 


Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 ο C και τοποθετείτε αντικολλητικό χαρτί στα φορμάκια των muffins.
Σε ένα μίξερ ρίξτε το βούτυρο και χτυπήστε το μέχρι να μαλακώσει. Ενώ το μίξερ είναι σε λειτουργία, προσθέστε σιγά-σιγά τα δύο είδη ζάχαρης (την καστανή και τη λευκή) και συνεχίστε το χτύπημα. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, ανακατεύοντας και περιμένοντας για το καθένα να ενσωματωθεί στο μείγμα σας, πριν από την προσθήκη του επόμενου. Προσθέστε και τη βανίλια και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα σας να είναι ελαφρύ και αφράτο.
Σε ένα μπολ, ρίξτε μαζί το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν -πάουντερ, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι και ανακατέψτε τα. Προσθέστε σιγά-σιγά το μείγμα αλευριού στο μείγμα βουτύρου-ζάχαρης και ταυτόχρονα προσθέτετε και το γάλα και ανακατεύετε.
Με την βοήθεια ενός κουταλιού μετακινήστε το μείγμα σας στα φορμάκια των muffins, γεμίζοντας τις φόρμες μέχρι τη μέση.
Ψήστε για 15 με 17 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν για λίγα λεπτά πριν τα βγάλετε από τα φορμάκια.
Για την επικάλυψη
Σε ένα μπολ ρίξτε τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατέψτε. Βυθίστε την κορυφή κάθε muffin στο λιωμένο βούτυρο και στη συνέχεια κυλήστε τα μέσα στο μείγμα με την ζάχαρη και την κανέλα. 


Σερβίρονται ζεστά.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

https://www.facebook.com/allatini.elbisco.gr/photos/a.376249332387501.95756.375739929105108/853531381325958/?type=1&theater

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *