Λαχταριστά ντόνατς με γλάσο σοκολάτας από το koolnews.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Άκρως αντίθετο με τις «θερμιδικές» σου αξίες αλλά τόσο ανεκτίμητο για τον ουρανίσκο σου! Το ντόνατς σοκολάτας είναι αγαπημένη λιχουδιά για όλες τις ώρες της ημέρας. Ε, που και που μία ατασθαλία δεν βλάπτει!

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 100 γραμμ. βούτυρο
  • 300 γραμμ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 300 γραμμ. γάλα
  • 1 ½  κουταλάκι βανίλια
  • 50 γραμμ. νωπή μαγιά
  • 5 γραμμ. αλάτι
  • 5 γραμμ. κανέλα
  • 2 γραμμ. μοσχοκάρυδο
  • Λάδι για τηγάνισμα

Για το γλάσο

  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 3 κουταλιές κακάο
  • 1 κουταλάκια σπορέλαιο
  • 3 κουταλιές γάλα ή κρέμα γάλακτος

Διαδικασία

Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το γάλα και τη βανίλια. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη μαγιά διαλυμένη σε λίγο χλιαρό νερό, το αλάτι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για περίπου 2 ώρες.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με το ζυμάρι ένα μετρίου πάχους φύλλο. Με ένα φλιτζάνι του τσαγιού κόβουμε στρογγυλά ζυμαράκια και με τον δείκτη μας ανοίγουμε τρύπα στο κέντρο.

Τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι μέχρι τα ντόνατς να πάρουν ανοιχτό καφέ χρώμα. Τα στεγνώνουμε σε πιάτο με πετσέτα ή χαρτοπετσέτα και τα πασπαζίζουμε με ζάχαρη άχνη ή με το γλάσο που έχουμε φτιάξει.

Για το γλάσο: βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα ωραίο μείγμα.

http://www.koolnews.gr/food/559684-laxtarista-donuts-me-glaso-sokolatas/#more-559684


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *