Αλμυροσοκολατένιες φλωρεντίνες μπέρδεμα από τον Ακη Πετρετζίκη και το oisyntagesmoy.gr!

Δεν υπάρχει.. απλά δεν υπάρχει… ΠΡΕΠΕΙ να το κάνετε.. ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΕΠΕΙ!!!!
Χρόνος Εκτέλεσης : 20 λεπτά
Κόστος: 10.00 €
Βαθμός Δυσκολίας: 1
Μερίδες: Οικογενειακή
Υλικά για ένα μέτριο ταψί φούρνου
25 μεγάλα κράκερ
250 γραμμάρια Βούτυρο
220 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
μία πρέζα Αλάτι
λίγη βανίλια
50 γραμμάρια αμύγδαλα λευκά σε φέτες
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Καλύπτουμε τον πάτο ενός ταψιού με αλουμινόχαρτο και από πάνω βάζουμε λαδόκολλα. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγουμε να πλένουμε το ταψί όταν τελειώνουμε με το μαγείρεμα.
Στο ταψί απλώνουμε σε μα στρώση τα κρακεράκια. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι κράκερ θέλουμε αλλά καλό είναι να μην είναι με γεύσεις ώστε να είναι ωραίο και σαν γλυκό. Συνήθως τα απλά αλατισμένα κράκερ δίνουν και τα καλύτερα αποτελέσματα. Και βέβαια ανάλογα το μέγεθος τους βάζουμε λιγότερα ή περισσότερα.
Παράλληλα σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο σε κομμάτια και τη ζάχαρη. Σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και όταν αρχίσει να βράζει το μείγμα μετράμε τρία λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα. Καθώς γίνεται η καραμέλα πήζει λίγο και το μείγμα. Προσοχή να μην το ψήσουμε παραπάνω και καεί η καραμέλα.
Όταν περάσουν τα τρία λεπτά αφαιρούμε την καραμέλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το αλάτι και τη βανίλια, ανακατεύουμε και απλώνουμε το μείγμα πάνω στα μπισκότα και προσέχουμε να πάει παντού χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα. Το αλάτι το ρίχνουμε ανάλογα το πόσο αλμυρό το θέλουμε το γλυκό και ανάλογα του πόσο αλμυρά είναι τα κράκερ μας. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς προσέχοντας να μην αρπάξει στις γωνίες. Αν χρειαστεί γυρίζουμε το ταψί στη μέση του ψησίματος ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα. Αφαιρούμε από το φούρνο.
Σκορπίζουμε τα κομμάτια της σοκολάτας επάνω στο ταψί τα οποία λιώνουν με τη ζέστη που έχει το ταψί. Τα αφήνουμε έτσι 2-3 λεπτά και μετά απλώνουμε με μια σπάτουλα για να πάει παντού η σοκολάτα. Από πάνω ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς και αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν κόψουμε σε κομμάτια Διατηρείται εκτός ψυγείου για μια εβδομάδα.. Σιγά μη μείνει για τόσο…
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Mικρο μυστικο
καλό ανακάτεμα με σύρμα..
http://

Αφήστε μια απάντηση