Μια πανεύκολη και κολασμένη σοκολατόπιτα, από την Σόφη Τσιώπου!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σοκόλαση !!!
Μια πανεύκολη και κολασμένη σοκολατόπιτα !!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα γάλα φρέσκο
1 κούπα αλεύρι φαρίνα που φουσκώνει κοσκινισμένο
2 γεμάτες κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
1 βανιλια
125 γρ.μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο
3 αβγά σε θερμ.δωμ.
1 πρέζα αλάτι
1 σφηνοπότηρο κονιάκ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

1 1/2 κούπα νερο
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κ.σ κακάο
125 γρ.σοκολάτα μαύρη
1 βανίλια

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα υγείας ψιλοκομμένη
200 γρ.κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζω το σιρόπι.Σ’ένα κατσαρόλι βάζω το νερό,την ζάχαρη και το κακάο και μόλις πάρει βράση το κατεβάζω απ την φωτιά και ρίχνω την σοκολάτα και την βανίλια.Ανακατεύω να λιώσει η σοκολάτα και το αφήνω στην άκρη.
Ρίχνω όλα τα υλικά για το κέικ σε ένα μπολ και τα χτυπάω για 2 λεπτά, με σύρμα στο χέρι ίσα να ενωθούν καλά.
Βουτυρώνω ένα μικρό ταψάκι 25Χ30 και ρίχνω μέσα το μίγμα και ψήνω στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις για 10-12 λεπτά περίπου.
Κανω μερικές τρυπίτσες μ’ένα μαχαίρι στο κέικ και σιροπιάζω το ζεστό γλυκό με το κρύο σιρόπι.
Περιμένω να το ρουφήξει όλο και όταν κρυώσει καλά,τότε ρίχνω την γκανάζ.
Για την γκανάζ βράζω την κρέμα γάλακτος,την αφαιρώ από την φωτιά, και ρίχνω την σοκολάτα να λιώσει.
Ανακατεύουμε να ενωθούν καλά και να γίνει μια λεία κρέμα.
Γαρνίρω την επιφάνεια αφού κρυώσει κ σταθεί η γκανάζ με πραλίνα.
Η κούπα είναι των 250 ml η η κούπα του νες.

Eνημέρωση: Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς,  όμως  κάνοντας ένα κλικ σε αυτές,  λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *