Τιραμισού με γιαούρτι (ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ), από τον Γιώργο Τσούλη!

Θεϊκό τιραμισού χωρίς αυγά που σίγουρα θα λατρέψετε!

ΜΕΡΙΔΕΣ : 4-6

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10Λ

ΑΝΑΜΟΝΗ:  2Ω

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 20Λ

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ:  1/5

 

ΥΛΙΚΑ

130 ml καφέ εσπρέσσο

60 γρ. κακάο, σε σκόνη + extra για το πασπάλισμα

200 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

530 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

450 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό

24 μπισκότα τύπου σαβαγιάρ

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες    471    24%
ΒΑΖΑΛίπος    11.9g    17%
ΒΑΖΑKορεσμένα     4.9g    25%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες     10.5g     21%
ΒΑΖΑYδατάνθ.     86g    33%
ΒΑΖΑΣάκχαρα    54.3g    60%
ΒΑΖΑΑλάτι    0.4g    6.67%
ΒΑΖΑΙνες   4.6g    19%

by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Σε ένα μπολ αδειάζουμε τον καφέ, το κακάο, τα 45 γρ. ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

2Έπειτα, στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται σαντιγί. Μόλις ξεκινά να σχηματίζεται, προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

3Αμέσως μετά, προσθέτουμε στον κάδο το γιαούρτι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

4Στη συνέχεια βουτάμε τα μπισκότα στο μπολ με τον καφέ και τοποθετούμε τα μισά από αυτά σε ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 25Χ20εκ. Ακριβώς από πάνω καλύπτουμε με τη μισή κρέμα, σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα και περιχύνουμε ομοιόμορφα με την κρέμα που περίσσεψε.

5Ύστερα, μεταφέρουμε το ταψί στο ψυγείο και αφήνουμε το γλυκό να σφίξει για 2 ώρες.

6Τέλος, πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με κακάο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

#tsoulotip: Μουλιάζουμε πολύ καλά τα μπισκότα για να μαλακώσουν.



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *