Τιραμισού με γιαούρτι (ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ), από τον Γιώργο Τσούλη!







Θεϊκό τιραμισού χωρίς αυγά που σίγουρα θα λατρέψετε!
ΜΕΡΙΔΕΣ : 4-6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10Λ
ΑΝΑΜΟΝΗ: 2Ω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 20Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1/5
ΥΛΙΚΑ
130 ml καφέ εσπρέσσο
60 γρ. κακάο, σε σκόνη + extra για το πασπάλισμα
200 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
530 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης
450 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
24 μπισκότα τύπου σαβαγιάρ
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ
ανά μερίδα/ τεμάχιο
Θερμίδες 471 24%
Λίπος 11.9g 17%
Kορεσμένα 4.9g 25%
Πρωτεΐνες 10.5g 21%
Yδατάνθ. 86g 33%
Σάκχαρα 54.3g 60%
Αλάτι 0.4g 6.67%
Ινες 4.6g 19%
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Σε ένα μπολ αδειάζουμε τον καφέ, το κακάο, τα 45 γρ. ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
2Έπειτα, στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται σαντιγί. Μόλις ξεκινά να σχηματίζεται, προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3Αμέσως μετά, προσθέτουμε στον κάδο το γιαούρτι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
4Στη συνέχεια βουτάμε τα μπισκότα στο μπολ με τον καφέ και τοποθετούμε τα μισά από αυτά σε ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 25Χ20εκ. Ακριβώς από πάνω καλύπτουμε με τη μισή κρέμα, σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα και περιχύνουμε ομοιόμορφα με την κρέμα που περίσσεψε.
5Ύστερα, μεταφέρουμε το ταψί στο ψυγείο και αφήνουμε το γλυκό να σφίξει για 2 ώρες.
6Τέλος, πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με κακάο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Μουλιάζουμε πολύ καλά τα μπισκότα για να μαλακώσουν.






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Τιραμισού με τσουρέκι, από το "Realfood", και την αξέχαστη, αγαπημένη μας Αλεξία Αλεξιάδου† !
Ατομικά τιραμισού, από την Nestle και το glikessintages.gr!
Το τέλειο τιραμισού της Martha Stewart έτοιμο σε 15 λ για το ψυγείο, από το sintayes.gr!
Τιραμισού θεϊκό με σοκολάτα, από την Αργυρώ μας!
Τιραμισού με πορτοκάλι, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr!
Tiramisu, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Αφήστε μια απάντηση