Brownies με σοκολάτα και καρύδια, από το icookgreek.com!







Υλικά συνταγής
- αλεύρι: 100 γρ. , για όλες τις χρήσεις
- μπέικιν πάουντερ: 1 κουταλάκι του γλυκού
- σοκολάτα κουβερτούρα: 350 γρ., σπασμένη σε κομμάτια
- βούτυρο: 225 γρ.
- αυγά: 4
- ζάχαρη: 225 γρ.
- αλάτι: λίγο
- καρυδόψιχα ή καρύδια πεκάν: 150 γρ., χοντροκομμένα
- βανίλια σε σκόνη: 1
Εκτέλεση συνταγής
- Κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια. Σε μπεν μαρί λιώνετε τα 225 γρ σοκολάτα με το βούτυρο. Αφήνετε λίγο να κρυώσει το μείγμα. Στο μίξερ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν 3΄-4΄.
- Προσθέτετε την χλιαρή, λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζετε το χτύπημα στο μίξερ για 1΄. Ρίχνετε στο μείγμα σοκολάτας-αυγών, το μείγμα αλευριού, τα καρύδια και την υπόλοιπη σοκολάτα σε κομματάκια.
- Βουτυρώνετε και στρώνετε λαδόκολλα σε τετράγωνο ταψί ή παραλληλόγραμμη φόρμα. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C στις αντιστάσεις στη χαμηλότερη σχάρα, για 30΄. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει τουλάχιστον 1 ώρα και το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Αγαπημένο brownie, από την αγαπημένη Νάντια Μαρκοπούλου και το spoonlove.gr!
Soft cookies σοκολάτας και όλα τα μυστικά για υπέροχα soft cookies, από την Αργυρώ μας!
Νηστίσιμο blondie ...με κακάο, από τον Άρη και το νεανικόν !!!
Υπερ-σοκολατένιο brownie με επικάλυψη cheesecake, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το "The one with all...
Η χειμωνιάτικη καρυδόπιτα με ρόδι, από τον Giorgio και το gourmed.gr!
Brownies με αβοκάντο, από τον σεφ Φώτη Παπαγεωργίου και το allazwdiatrofi.gr!
Αφήστε μια απάντηση