Cupcakes με καραμέλα και σοκολάτα, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

ΤΕΜΑΧΙΑ: 8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15Λ
ΑΝΑΜΟΝΗ: 10Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 35Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ:  3/5

ΥΛΙΚΑ

Για τα cupcakes:

150 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

130 γρ. λευκή σοκολάτα, σε σταγόνες

100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

95 γρ. αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο

75 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε σταγόνες

60 ml νερό

45 ml γάλα, πλήρες

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

35 γρ. κακάο, κοσκινισμένο

1 αυγό, medium

 

Για τη βουτυρόκρεμα:

250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

200 γρ. σταγόνες σοκολάτας με γεύση καραμέλα, λιωμένη

140 γρ. ζάχαρη άχνη

30 ml γάλα, πλήρες

       

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες 751   38%
ΒΑΖΑΛίπος 47g   67%
ΒΑΖΑKορεσμένα 28.8g  144%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες  6.2g  12%
ΒΑΖΑYδατάνθ.   82.7g   32%
ΒΑΖΑΣάκχαρα    67.3g    75%
ΒΑΖΑΑλάτι   0.4g   6.67%
ΒΑΖΑΙνες   2g   8%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Για τα cupcakes: Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα το νερό, το βούτυρο και αφήνουμε το τελευταίο να λιώσει.
2Αφού λιώσει, ρίχνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα, κλείνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
3Έπειτα, μεταφέρουμε το παραπάνω μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και ανακατεύουμε, μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι.
4Ύστερα, ρίχνουμε το αυγό, τη ζάχαρη, το γάλα και χτυπάμε καλά για 3-4 λεπτά με το σύρμα χειρός, μέχρι να γίνει το μείγμα λείο και να σπάσει η ζάχαρη.
5Αμέσως μετά, προσθέτουμε τις σταγόνες λευκής σοκολάτας και ανακατεύουμε εκ νέου.
6Κατόπιν, παίρνουμε 8 φορμάκια για cupcake, τα βουτυροκακαώνουμε καλά, τους μοιράζουμε ισόποσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα πάνω-κάτω για 20 λεπτά.
7Για τη βουτυρόκρεμα: Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα χειρός τη ζάχαρη άχνη με το γάλα.
8Μόλις ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να αποκτήσουμε μία λεία κρέμα.
9Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε εκ νέου.
10Τέλος, μεταφέρουμε την κρέμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά, ώστε να σφίξει.
11Σύνθεση: Στολίζουμε τα cupcakes με τη βουτυρόκρεμα και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Προσέχουμε να μην αφήσουμε αρκετή ώρα την κρέμα στο ψυγείο για να μην σφίξει πολύ.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/cupcakes-caramel-chocolate
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *