Μuffins με πορτοκάλι και σταγόνες σοκολάτας, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!
Φτιάξτε τα για σας και τους αγαπημένους σας, και απολαύστε τα στο σχολείο, στο γραφείο, με τον καφέ η το τσάι !
Αποκτείστε τις φόρμες σιλικόνης για muffins της Tupperware εύκολα και γρήγορα, από το Tupperware by Αθηνά Α.Α
Συστατικά
- 480 γρ αλεύρι μαλακό
- 200 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 4 κτγ μπέικιν πάουντερ
- 1 κτγ αλάτι
- 4 αυγά μεσαίου μεγέθους
- 110 μλ γάλα πλήρες
- 100 γρ γιαούρτι 5% λιπαρά
- 50 μλ χυμός πορτοκάλι φρεσκοστυμμένος
- 120 μλ ηλιέλαιο
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 150 γρ σταγόνες σοκολάτας ΙΟΝ
Μέθοδος
- Στον κάδο του μίξερ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτουμε το γάλα, το λάδι, το γιαούρτι, τον χυμό και το ξύσμα ένα-ένα, συνεχίζοντας να χτυπάμε, ώσπου να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Ρίχνουμε μέσα τις σταγόνες σοκολάτας και τις ανακατεύουμε στο μείγμα με μια σπάτουλα.
- Τοποθετούμε χάρτινες θήκες για μάφιν σε μια φόρμα για μάφιν και τις γεμίζουμε κατά τα 2/3 με το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 25’.
- Για να δούμε εάν τα μάφιν είναι έτοιμα, βυθίζουμε στο κέντρο τους μια οδοντογλυφίδα: εάν βγαίνει στεγνή, τα ξεφουρνίζουμε.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ sokolatomania.gr : Δεν χρειάζεστε χάρτινες θήκες αν χρησιμοποιήσετε θήκες σιλικόνης. Δεν κολλάνε, ψήνουν τέλεια και ομοιόμορφα και καθαρίζονται πανεύκολα.
https://ionsweets.gr/recipe-items/mafin-me-portokali-kai-stagones-sokolatas/
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Σιμιγδαλένιος χαλβάς σοκολάτας(VIDEO), από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη και το ionsweets.gr!
Κουλούρια πορτοκαλιού με επικάλυψη ION Serano, από τον Βαλάντη Γραβάνη και το ionsweets.gr!
Εύκολη πορτοκαλόπιτα, από τον Λάμπρο Βακιάρο και το olivemagazine.gr!
Πλούσιο κέικ λεμονιού με αμύγδαλα, χωρίς αλεύρι, βούτυρο ή λάδι, από την Ιωάννα Σταμούλου και το swe...
Σοκομάφινς με γλάσο πορτοκαλιού, από την αγαπημένη Ελευθερία Μπούτζα και το "Μαγειρεύοντας με την L"...
"Το πιο πορτοκαλένιο νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού", από την Food blogger Βαγγελιώ Κασαπάκη και το medn...
Αφήστε μια απάντηση