Κορμός με 3 υλικά, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ΜΕΡΙΔΕΣ  8-10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ  5Λ
ΑΝΑΜΟΝΗ  4Ω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ   10Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ    2/5

 

ΥΛΙΚΑ

700 γρ. πραλίνα φουντουκιού

600 γρ. γιαούρτι

1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Για το σερβίρισμα

Κακάο

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες  891  45%
ΒΑΖΑΛίπος   43.7g   62%
ΒΑΖΑKορεσμένα   11.2g  56%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες   15.5g   31%
ΒΑΖΑYδατάνθ.   106.2g   41%
ΒΑΖΑΣάκχαρα    48.3g   54%
ΒΑΖΑΑλάτι    1.4g   23.33%
ΒΑΖΑΙνες    4g   17%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ,προσθέτουμε την πραλίνα, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
2. Στρώνουμε μεμβράνη σε μια μακρόστενη φόρμα διαστάσεων 30×15 εκ., αφήνοντας αρκετό μάκρος στις άκρες, ώστε να μας βοηθήσει να το ξεφορμάρουμε.
3. Τοποθετούμε ένα στρώμα από μπισκότα στον πάτο της φόρμας και καλύπτουμε με αρκετό από το μείγμα πραλίνας, απλώνοντάς το ομοιόμορφα πάνω από τα μπισκότα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, μέχρι να γεμίσει η φόρμα, τελειώνοντας με ένα στρώμα από το μείγμα πραλίνας.
4. Σκεπάζουμε με μεμβράνη, προσέχοντας να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας και το μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες, μέχρι να σφίξει.
5. Ξεφορμάρουμε τον κορμό, πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κουβερτούρα ή φυστικοβούτυρο αντί για πραλίνα φουντουκιού
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/kormos-me-3-ylika
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *