Τρουφάκια με γεύση τιραμισού, από τον Γιώργο Τσούλη!







ΤΕΜΑΧΙΑ 12-14
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 10Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. μασκαρπόνε
200 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ, θρυμματισμένα
50 γρ. άχνη ζάχαρη
30 ml ζεστό νερό
2 κ.σ. στιγμιαίου καφέ
Για το πανάρισμα:
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Κακάο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Αδειάζουμε σε ένα μπολ τον καφέ, μαζί με το ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά, ώστε να διαλυθεί. Ρίχνουμε στη συνέχεια το μείγμα αυτό σε ένα μεγάλο μπολ (αν έχει λίγα κομματάκια από τον καφέ, το σουρώνουμε με ένα σουρωτήρι).
2Προσθέτουμε μέσα την άχνη ζάχαρη, το μασκαρπόνε, τα σαβαγιάρ και φορώντας γάντια μιας χρήσεως ανακατεύουμε καλά, ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
3Πλάθουμε σε μπαλάκια των 30 με 35 γρ., τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο με κακάο και τα κουνάμε λίγο ώστε να πάει παντού το κακάο.
4Σερβίρουμε.
#tsoulotip: Ανάλογα με το πόσο έντονη γεύση καφέ επιθυμούμε, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο είτε να αφαιρέσουμε.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Τρουφάκια με μπισκότα κανέλας και τζίντζερ, από τον Γιώργο Τσούλη!
Τιραμισού της στιγμής (χωρίς αυγά) από το mpoukitses.gr!
Σούσι Τιραμισού με σάλτσα σοκολάτας, από τη Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!
Τρουφάκια μωσαϊκό, από την αγαπημένη Μαριφάνη Ξανθάκη!
Τιραμισού από τον Στέλιο Παρλιάρο και τις "Γλυκές Αλχημείες" !
"Τα τρουφάκια της ανακύκλωσης", από την Νανά Σαββατιανού και το cookeatup.com!
Αφήστε μια απάντηση