Σοκολατόπιτα στιγμής, ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ και ΧΩΡΙΣ MIXER , από την Αργυρώ μας!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Όταν λέμε ότι φτιάχνουμε γλυκό µε το τίποτα, αυτό ακριβώς εννοούμε. Ανοίξτε τα ντουλάπια και το ψυγείο σας –τα υλικά τα έχετε όλες στο σπίτι – και χαλαλίστε 5΄ από το χρόνο σας. Απλά, δεν θα το πιστεύετε. Αν θέλετε περιχύστε µε λίγη κρέμα την καυτή σοκολατόπιτα και… απολαύστε την!

Υλικά Συνταγής

  • 1¼ φλ. αλεύρι

  • 3/4 φλ. ζάχαρη

  • 1/4 φλ. κακάο

  • 1½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 1 φλ. γάλα

  • 2 κ.σ. γεμάτες βούτυρο λιωμένο

  • Για το πασπάλισμα και την ολοκλήρωση της συνταγής

  • 1 φλ. ζάχαρη

  • 1/4 φλ. κακάο

  • 1 + 1/3 φλ. βραστό νερό

  • 1 βανίλια

  • παγωτό ή σαντιγύ για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν, το αλάτι και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε µε σύρμα.

Πώς ψήνουμε τη σοκολατόπιτα στιγμής

Βουτυρώνουμε ένα μικρό, τετράγωνο, πυράντοχο σκεύος. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη µε το κακάο και πασπαλίζουμε το μείγμα. Περιχύνουμε σιγά σιγά µε το βραστό νερό.

Ψήνουμε τη σοκολατόπιτα στους 170°C για περίπου 40 λεπτά, για να σταθεροποιηθεί.

Προσοχή! Η σοκολατόπιτα στιγμής δεν κόβεται. Τη σερβίρουμε µε κουτάλα μέσα από το πυράντοχο σκεύος που την ψήσαμε, βάζοντας στο πλάι παγωτό ή λίγη σαντιγύ.

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

http://www.argiro.gr/Recipe/σοκολατόπιτα-στιγμής


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *