Τάρτα σοκολάτας bitter με φράουλες, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

Απολαυστική τάρτα με βάση κλασική ζύμη σαμπλέ και σοκολατένια γέμιση που αυτή τη φορά ψήνεται μαζί με την τάρτα. Οι φρέσκες φράουλες της δίνουν χρώμα και δροσιά, τα μπεζεδάκια την κάνουν ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.

Για μια ταρτιέρα διαμ. 28εκ.

Για τη ζύμη

  • 300γρ. αλεύρι

  • 150γρ. βούτυρο κομμένο σε κύβους

  • 100γρ. ζάχαρη άχνη

  • 1 μεγάλο αβγό

  • λίγο αλάτι

Για τη γέμιση

  • 400γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

  • 400γρ. κρέμα γάλακτος

  • 1 βανιλίνη

  • 1 κουτ. σούπας μέλι

  • 4 κρόκους αβγών

Για τη διακόσμηση:

  • 10 φράουλες

  • 10 μίνι μαρεγκάκια

  • Λίγη ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε τα κυβάκια του βούτυρου, την άχνη και το αλάτι. Χτυπάμε με το φτερό στη χαμηλή ταχύτητα να ενωθούν τα υλικά και να γίνει μια ψιχουλιαστή ζύμη.

  2. Τότε προσθέτουμε το αβγό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει εύπλαστη η ζύμη και να μαζευτεί στο φτερό. Σταματάμε το μίξερ τυλίγουμε τη ζύμη με διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο 20 λεπτά.

  3. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση: Βάζουμε την κρέμα γάλακτος με τη βανιλίνη να πάρει βράση και ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα μέσα σε ένα μπολ. Ρίχνουμε την καυτή κρέμα σε 2 δόσεις και ανακατεύουμε με μαρίζ να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί η γκανάζ.

  4. Προσθέτουμε τους κρόκους των αβγών, το μέλι και ομογενοποιούμε με ραβδομπλέντερ.

  5. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε μεταξύ δύο φύλλων λαδόκολλας σε λεπτό φύλλο. Καλύπτουμε τον πάτο και τα πλαϊνά μιας φόρμας για τάρτες. Με την ανάποδη του μαχαιριού κόβουμε ότι περισσεύει.

  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Τρυπάμε παντού με πιρούνι τη ζύμη και αφήνουμε στην κατάψυξη.

  7. Όταν πιάσει θερμοκρασία ο φούρνος βγάζουμε από την κατάψυξη την τάρτα και την ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά.

  8. Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο, τη γεμίζουμε με τη φάρσα της σοκολάτας και την ξαναβάζουμε στο φούρνο. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 150οC και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα.

  9. Αφού κρυώσει η τάρτα τη διακοσμούμε με φράουλες, μαρεγκάκια και τελευταία στιγμή πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

https://sweetly.gr/2020/02/tarta-sokolatas-bitter-me-fraoules/?fb

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *