Δίχρωμη μους πορτοκάλι σοκολάτα χωρίς αυγά, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Πορτοκάλι και σοκολάτα: ένα από τα πιο ταιριαστά ζευγάρια στη λίστα των γεύσεων. Από καιρό σκεφτόμουν την πατέντα για μους πορτοκαλιού αλλά χωρίς αυγά που να συμπληρώνει τη σοκολάτα. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην έβρισκα τη λύση, τόσες κρέμες έχω φτιάξει! Τότε θυμήθηκα το άλλο λατρεμένο γλυκάκι που το φτιάχνω κυρίως σε περιόδους νηστείας (η συνταγή εδώ). Με την κατάλληλη προσαρμογή το εγχείρημα πέτυχε με μεγάλη επιτυχία! Το χαρήκαμε γιατί έχει απαλή γεύση ενώ παράλληλα δεν λιγώνει καθόλου (δεν έχω προσθέσει καθόλου ζάχαρη).
Φανταστική κι ελαφριά, ξεφεύγει από τα συνηθισμένα ! Είμαι σίγουρη ότι θα σας ενθουσιάσει!!!
Ας τις φτιάξουμε:
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Υλικά
Για τη μους πορτοκαλιού:
- 150 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού σουρωμένος από ποικιλία με γλυκιά γεύση
- 50 ml γάλα φρέσκο
- 1 1/2 κουτ.σ. κορνφλάουρ ή άνθος αραβοσίτου βρασμού με άρωμα πορτοκάλι
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο στην ψιλή πλευρά του τρίφτη
- 1 καπάκι λικέρ εσπεριδοειδών
- 170 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
Για τη μους σοκολάτας:
- 80 ml γάλα
- 125 γρ. κουβερτούρα σκούρη
- 4 κουτ.σ. σκόνη σοκολάτας για ρόφημα(όχι κακάο)
- 180 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
Εκτέλεση:
- Ξεκινάμε με την μους πορτοκαλιού: σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό, το γάλα και το κορνφλάουρ ή το άνθος αραβοσίτου ανακατεύοντας με σύρμα. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μεσαία θερμοκρασία χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες το μείγμα και γίνει μαστιχωτό.Μεταφέρουμε την κρέμα μέσα σε πιάτο ή μπολ και κολλάμε πάνω της ένα κομμάτι διαφανούς μεμβράνης. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Αφού κρυώσει την ανακατεύουμε με πιρούνι πολύ καλά να μαλακώσει.
- Χτυπάμε τη μισή ποσότητα κρέμας γάλακτος μέχρι να αρχίσει να στέκεται. Ενώνουμε την κρέμα πορτοκαλιού με τη σαντιγί και ρίχνουμε και το λικέρ κ’ το ξύσμα. Συνεχίζουμε να χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει ενιαίο χωρίς να κάνει σβόλους. Μεταφέρουμε τη μους μέσα σε κορνέ και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.
- Για τη μους σοκολάτας: Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε μπολ. Βάζουμε το γάλα να πάρει μια βράση και το ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα. Περιμένουμε 5 λεπτά κι ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα ώσπου να γίνει λείο. Προσθέτουμε τη σκόνη σοκολάτας να ενωθεί κι αυτή στο μείγμα.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Βάζουμε μια κουταλιά μέσα στο σοκολατένιο μείγμα ανακατεύοντας να πάρει θερμοκρασία. Σταδιακά προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας στη σαντιγί (όχι όλο μαζί) κάνοντας απαλές κινήσεις με μαρίζ από κάτω προς τα πάνω να ενωθούν.
- Ισομοιράζουμε τη μους σε 4 ποτήρια κι αφήνουμε 20 λεπτά στο ψυγείο.
- Έπειτα συμπληρώνουμε τα ποτήρια ως πάνω με τη μους πορτοκαλιού σχηματίζοντας τη με κορνέ. Βάζουμε τις μους στο ψυγείο για 6 ώρες (ιδανικά τις ετοιμάζουμε από το προηγούμενο βράδυ).
- Στολίζουμε με φέτες πορτοκαλιού και σερβίρουμε!
Καλή σας απόλαυση!!!!
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Vegan mousse η παγωτό σοκολάτα με κρέμα καρύδα, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Κετογονική Διατροφή : Mousse au chocolat με κροκάν αμυγδάλου, από την Mika Kitrina και το ketokitche...
Chocolate mousse cake, χωρίς γλουτένη από τον Γιώργο Τσούλη!
Μους με κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ, Dulce de leche, μπανάνες και τριμμένο μπισκότο, από τον Μιχάλη Σαρ...
Μους σοκολάτας με αβοκάντο και φράουλες, από την Λία και το mermaidsfood.gr!
Μους λεμόνι ΜΟΝΟ ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ, από τον Γαβριήλ Νικολαίδη και τον Cool artisan!
Αφήστε μια απάντηση