Γρήγορη μοuς σοκολάτας, από τον Πέτρο Συρίγο!

Εύκολη σπιτική μους σοκολάτας!
10 min Προετοιμασία
Μερίδες 6
Συστατικά
- 165 g σοκολάτα κουβερτούρα
- 2,5 g φύλλα ζελατίνης
- 140 g γάλα
- 250 g κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Εκτέλεση
- Λιώνουμε τη σοκολάτα είτε σε μπαίν μαρί είτε στον φούρνο μικροκυμάτων σκεπασμένη με μεμβράνη για 2 λεπτά.
- Βάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό.
- Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι, αφαιρούμε απ΄ τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη που έχουμε στραγγίσει καλά, ανακατεύουμε.
- Ενσωματώνουμε το γάλα μέσα στη σοκολάτα ανακατεύοντας με ένα σύρμα σιγά σιγά, προσοχή να μην είναι πολύ ζεστή η σοκολάτα.
- Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος που έχουμε χτυπήσει καλά σαν γιαούρτι και ενσωματώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε ψυγείο και μετά από λίγο σερβίρουμε.
https://petros-syrigos.com/grigori-mous-sokolatas/
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Parfait d'amour/Trifle με μους πραλίνα-φράουλα σε ποτήρι, γλυκό Αγίου Βαλεντίνου , από την Μαριφάνη ...
Μους σοκολάτας με αβοκάντο και φράουλες, από την Λία και το mermaidsfood.gr!
Μους σοκολάτας με αβοκάντο, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr!
Μους μόκα με Linodiet Baking Stevia, από το linodiet.gr!
Μους καρύδας με λευκή σοκολάτα, από τον Βαλάντη Γραβάνη και το ionsweets.gr!
Vegan mousse η παγωτό σοκολάτα με κρέμα καρύδα, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!

Αφήστε μια απάντηση