Γρήγορη μοuς σοκολάτας, από τον Πέτρο Συρίγο!







Εύκολη σπιτική μους σοκολάτας!
10 min Προετοιμασία
Μερίδες 6
Συστατικά
- 165 g σοκολάτα κουβερτούρα
- 2,5 g φύλλα ζελατίνης
- 140 g γάλα
- 250 g κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Εκτέλεση
- Λιώνουμε τη σοκολάτα είτε σε μπαίν μαρί είτε στον φούρνο μικροκυμάτων σκεπασμένη με μεμβράνη για 2 λεπτά.
- Βάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό.
- Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι, αφαιρούμε απ΄ τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη που έχουμε στραγγίσει καλά, ανακατεύουμε.
- Ενσωματώνουμε το γάλα μέσα στη σοκολάτα ανακατεύοντας με ένα σύρμα σιγά σιγά, προσοχή να μην είναι πολύ ζεστή η σοκολάτα.
- Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος που έχουμε χτυπήσει καλά σαν γιαούρτι και ενσωματώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε ψυγείο και μετά από λίγο σερβίρουμε.






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μους με κουβερτούρα και ΙΟΝ Dark με αμύγδαλα και αλατισμένη καραμέλα, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ...
Light Μους Σοκολάτας με 3 Υλικά (video), από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη και το ionsweets.gr!
Πάστα μους φράουλα με σοκολάτα σε μπολ, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Μους σοκολάτα με ανανά, από την Ιωάννα Σταμούλου και το olivemagazine.gr!
Απίθανη μους αβοκάντο, από την Ιωάννα Κατσαρόλη και το mednutrition.gr!
Μους με κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ, Dulce de leche, μπανάνες και τριμμένο μπισκότο, από τον Μιχάλη Σαρ...
Αφήστε μια απάντηση