Μους σοκολάτας, ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ, από τον Γιώργο Τσούλη και το giorgostsoulis.com!







ΜΕΡΙΔΕΣ: 8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 10Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1/5
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
1 ½ κ.σ. μαρμελάδα βύσσινο
350 ml. κρέμα γάλακτος πλήρης
50 γρ. άχνη ζάχαρη
Υλικά για το σερβίρισμα
Μπισκότο αμυγδάλου
Άχνη ζάχαρη
Φράουλες κομμένες
Φύλλα δυόσμου
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Λιώνουμε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μεταλλικό σκεύος με τη μέθοδο μπεν μαρί. Μόλις λιώσει η σοκολάτα την αδειάζουμε σε ένα μπολ.
2Στη συνέχεια τοποθετούμε τη μαρμελάδα βύσσινο στο mutli και την πολτοποιούμε. Αδειάζουμε τη μαρμελάδα στο μπολ με τη σοκολάτα και ένα κουτάλι ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη.
3Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τις χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να δημιουργηθεί μία αφράτη σαντιγί.
4Έπειτα αδειάζουμε το μείγμα σοκολάτας-μαρμελάδας μέσα στον κάδο του μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μία αφράτη μους.
5Μόλις είναι έτοιμη η μους, τη μεταφέρουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με τη βοήθεια μίας σπάτουλας.
6. Σερβίρουμε με μπισκότο, κομμένες φράουλες, άχνη ζάχαρη και φύλλα δυόσμου.
#tsoulotip: Δε χτυπάμε πολύ ώρα την κρέμα με τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ για να μη κόψει.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/mousse-sokolatas











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μους με κουβερτούρα γάλακτος ΙΟΝ, Dulce de leche, μπανάνες και τριμμένο μπισκότο, από τον Μιχάλη Σαρ...
Τούρτα με σοκολατένια μους χωρίς ψήσιμο, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!
Τούρτα γκανάζ με μους πορτοκάλι, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Μους μόκα με Linodiet Baking Stevia, από το linodiet.gr!
Κλασική μους σοκολάτας, από τον Βαλάντη Γραβάνη και το ionsweets.gr!
Απίθανη μους αβοκάντο, από την Ιωάννα Κατσαρόλη και το mednutrition.gr!
Αφήστε μια απάντηση