Vegan μους σοκολάτας με αβοκάντο από την Ιωάννα Σταμούλου και το Sweetly!







Είναι φτιαγμένη με αβοκάντο, σοκολάτα, κακάο, φυτική κρέμα και γάλα καρύδας. Χωρίς αβγά και βούτυρο, χωρίς γάλα και κρέμα γάλακτος, αφράτη, βελούδινη στο στόμα και άκρως γευστική, αυτή η μους σοκολάτας θα γίνει η επίσημη αγαπημένη τόσο η δική σας όσο και των vegan φίλων σας που αποκλείουν τα προϊόντα ζωικής προέλευσης από τη διατροφή τους.
Υλικά για 8 άτομα
- 200γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 2 αβοκάντο ώριμα
- 2 κουτ. σούπας κακάο
- 1 σφηνάκι παλαιωμένο τσίπουρο ή μαύρο ρούμι
- 6 κουτ. σούπας μέλι ή 3 κουτ. σούπας μέλι + 3 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
- 250γρ. φυτική κρέμα από κονσέρβα
- 100γρ. γάλα καρύδας από χάρτινη συσκευασία
για το σερβίρισμα:
- ξύσμα σοκολάτας
- φρέσκα κεράσια
- λίγη άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
- Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ανακατεύοντας συχνά με σπάτουλα και την αφήνετε στην άκρη να περιμένει.
- Καθαρίζετε τα αβοκάντο τα κόβετε σε κομμάτια και τα χτυπάτε στο μπλέντερ μαζί με το κακάο, το τσίπουρο ή το ρούμι και τη ζάχαρη (αν χρησιμοποιήσετε), ανακατεύοντας συνεχώς με μία μαρίζ, μέχρι να πολτοποιηθούν και να ενωθούν καλά τα υλικά.
- Χτυπάτε στο μίξερ τη φυτική κρέμα για 3 λεπτά. Προσθέτετε το γάλα καρύδας και χτυπάτε λίγο ακόμη να διογκωθεί καλά.
- Σταματάτε το μίξερ και προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα, τον πολτό του αβοκάντο και το μέλι. Χτυπάτε για λίγο ακόμη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Μοιράζετε την vegan μους σε ποτήρια ή μπολ και την φυλάτε στο ψυγείο να κρυώσει και να δέσει καλά. Διακοσμείτε με αποπυρηνωμένα κεράσια και λίγο ξύσμα σοκολάτας πριν σερβίρετε.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
https://sweetly.gr/2018/05/vegan-mousse-sokolatas-me-avocado/











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Γλυκό ψυγείου με 3 μους (Video), από την οικογένεια Καρελάνη και το foodaholics.gr!
Τούρτα γκανάζ με μους πορτοκάλι, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Υπέροχη μους σοκολάτας ΧΩΡΙΣ ΛΑΚΤΟΖΗ , από την Λίτσα Ζαρίφη και το dairy-free!
Μους με κουβερτούρα και ΙΟΝ Dark με αμύγδαλα και αλατισμένη καραμέλα, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ...
Μοusse au chocolat, από την Νάντια Μαρκοπούλου και το spoonlove.gr!
Πάστα μους φράουλα με σοκολάτα σε μπολ, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Αφήστε μια απάντηση