Ρυζόγαλο με άρωμα λεμονιού, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!

ΥΛΙΚΑ (8 μεγάλα μπωλάκια)
140 γρ ρύζι γλασέ
500 γρ νερό
1 ολόκληρη φλούδα από ένα λεμόνι
770 γάλα φρέσκο
150 γρ λευκή ζάχαρη
2 βανίλιες σκόνη
Ξύσμα από 1 λεμόνι
100 γρ γάλα εβαπορέ σε θερμοκρασία δωματίου
30 γρ κόρν φλάουερ κοσκινισμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε τα 3 πρώτα υλικά σε μια κατσαρόλα και στην φωτιά και αφού βράσει το ρύζι
στραγγίξτε το βάλτε το στην άκρη …
Βάλτε το γάλα , την ζάχαρη τις βανίλιες και το ξύσμα μέσα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά .
Ανακατέψτε να λιώσει η ζάχαρη και προσθέστε το ρύζι ..
Ταυτόχρονα διαλύστε το κόρν φλάουερ μέσα στο εβαπορέ και ρίξτε το μέσα στην κατσαρόλα.
Ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα και μόλις πήξει τραβήξτε το από την φωτιά..
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Σερβίρετε σε μπώλ και πασπαλίστε με κανέλα.
Αφού κρυώσει θα σφίξει και άλλο οπότε αν το θέλετε κρεμώδες μην το πήξετε πάρα πολύ
στο βράσιμο ..
Enjoy !!!
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου) (Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Ρυζόγαλο, από τον Γιώργο Τσούλη!
Ρυζόγαλο με ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα και άρωμα λεμονιού, από τον Βαλάντη Γραβάνη και το ions...
Ρυζόγαλο με σοκολάτα, από την αγαπημένη Νικόλ Μαρίνου και το nicolscooking.gr!
Ρυζόγαλο με κινόα, γάλα καρύδας, φρούτα και φιστίκι Αιγίνης, από την Αργυρώ μας!
Ρυζόγαλο χωρίς ζάχαρη, από τον Γιώργο Τσούλη!
Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας (νηστίσιμο), από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και το sintages Panos!

Αφήστε μια απάντηση