Ρυζόγαλο με άρωμα λεμονιού, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!







ΥΛΙΚΑ (8 μεγάλα μπωλάκια)
140 γρ ρύζι γλασέ
500 γρ νερό
1 ολόκληρη φλούδα από ένα λεμόνι
770 γάλα φρέσκο
150 γρ λευκή ζάχαρη
2 βανίλιες σκόνη
Ξύσμα από 1 λεμόνι
100 γρ γάλα εβαπορέ σε θερμοκρασία δωματίου
30 γρ κόρν φλάουερ κοσκινισμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε τα 3 πρώτα υλικά σε μια κατσαρόλα και στην φωτιά και αφού βράσει το ρύζι
στραγγίξτε το βάλτε το στην άκρη …
Βάλτε το γάλα , την ζάχαρη τις βανίλιες και το ξύσμα μέσα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά .
Ανακατέψτε να λιώσει η ζάχαρη και προσθέστε το ρύζι ..
Ταυτόχρονα διαλύστε το κόρν φλάουερ μέσα στο εβαπορέ και ρίξτε το μέσα στην κατσαρόλα.
Ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα και μόλις πήξει τραβήξτε το από την φωτιά..
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Σερβίρετε σε μπώλ και πασπαλίστε με κανέλα.
Αφού κρυώσει θα σφίξει και άλλο οπότε αν το θέλετε κρεμώδες μην το πήξετε πάρα πολύ
στο βράσιμο ..
Enjoy !!!
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου) (Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Ρυζόγαλο της μαμάς (χωρίς γλουτένη), από την Βίκη Βογιατζή και το vivoglutenfree.com!
Κετογονική Διατροφή: “Ρυζόγαλο” με αμύγδαλο, από την αγαπημένη Mika Kitrina και το ketokitchenninja...
Νηστίσιμο ρυζόγαλο, από την αγαπημένη Μαριφάνη Ξανθάκη!
Ρυζόγαλο με ΙΟΝ λευκή Κουβερτούρα και κρέμα καραμέλα, από τον Αντώνη Γιαννακάρη και το ionsweets.gr!
Ρυζόγαλο καραμελωμένο στο φούρνο με δαμάσκηνα, από την Ντίνα Νικολάου!
Ρυζόγαλο της Αργυρώς, από την Αργυρώ μας!
Αφήστε μια απάντηση