Vegan Μάφινς με βερύκοκο, από την Λένια και τις Veggie Sisters!

 Σήμερα θα φτιάξουμε υπέροχα vegan μάφινς με βερύκοκο! Απαιτούν μόνο πέντε απλά υλικά, είναι πανεύκολα, έχουν ένα υπέροχο πορτοκαλένιο χρώμα και φρουτένια γεύση! Δοκιμάστε τα όσο υπάρχουν ακόμα βερύκοκα! Εμείς είχαμε πληθώρα φέτος, οπότε φτιάξαμε μαρμελάδασμούθι και μπάρες (αντί για σάλτσα φράουλας, έφτιαξα βερύκοκου). Και ψάχνοντας τι άλλο να κάνουμε καταλήξαμε σε αυτά τα αφράτα μάφινς με βερύκοκο!Δοκιμάστε τα!

 

Υλικά για 11 μάφινς:

170 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. baking powder
300 γρ. βερύκοκα, αλεσμένα στο μπλέντερ
130 γρ. ζάχαρη
30 γρ. ηλιέλαιο

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με το baking powder. Σε άλλο ανακατεύω το βερύκοκο με το λάδι και την ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.

Σιγά σιγά ενσωματώνω το αλεύρι στα υγρά υλικά και ανακατεύω καλά. Αδειάζω το μείγμα σε θήκες για μάφινς. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180C για περίπου 35 λεπτά.

Ο χρόνος ψησίματος είναι μεγαλύτερος από τον συνηθισμένο λόγω της υγρασίας του φρούτου. Είναι έτοιμα, όταν έχουν σταθεροποιηθεί και όταν βγει καθαρό ένα μαχαίρι που μπήγουμε μέσα στο μάφιν.

Μην ξεχνάτε ότι οι φούρνοι είναι διαφορετικοί, οπότε τσεκάρετε τον χρόνο ψησίματος.

Τα βγάζω από τον φούρνο και περιμένω να κρυώσουν για να τα απολαύσω! (όσα δηλ. με αφήσει να φάω ο Δημητράκης μου! Χαχαχα!)



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *