Μαρμελάδα μανταρίνι, από την Ιωάννα Σταμούλου και το “Sweetly”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Η βιασύνη με την οποία μάζεψε η Χριστίνα τα μανταρίνια από τη μανταρινιά της στο Αλεποχώρι για να μπει στο αυτοκίνητο να επιστρέψει στην Αθήνα, τα πλήγωσε τα καημένα. Τα περισσότερα μαζί με το κοτσάνι αποχωρίστηκαν και λίγη από την πορτοκαλί φλούδα τους, πράγμα που τα έκανε επιρρεπή στο να σαπίσουν σε λίγες μόνο μέρες. Όταν μου χάρισε την τεράστια σακούλα την άφησα κάπου στην κουζίνα. Τη δεύτερη μέρα παρατήρησα πως ανάμεσά τους υπήρχαν αρκετά χαλασμένα κι αν τα άφηνα λίγο ακόμα θα τα αποχαιρετούσα όλα για πάντα. Έτσι, έβαλα στην άκρη αυτά που είχαν ακόμα το κοτσάνι τους. Τα υπόλοιπα τα έριξα στο νερό και τους είπα: «Θα σας φτιάξω εγώ!» Και τα έφτιαξα. Μαρμελάδα. Μια απίθανη μαρμελάδα που αξίζει να δοκιμάσετε κι εσείς.

Υλικά για 5 μέτρια βάζα

  • 2 κιλά μανταρίνια (ζυγισμένα με τη φλούδα)
  • 1.200γρ. ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό (ίσως κι 1 1/2 αν το θεωρήσετε απαραίτητο)
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κρασοπότηρο λικέρ μαστίχα

marmelada mantarini7edited

Εκτέλεση

  1. Αφαιρείτε την φλούδα από τα μανταρίνια και τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα με νερό. Τα βάζετε στη φωτιά να πάρουν μια βράση, τα σουρώνετε κι επαναλαμβάνετε τη διαδικασία 2 φορές ακόμα, για να ξεπικρίσουν.
  2. Βάζετε τη σάρκα των μανταρινιών σε μια μεγάλη κατσαρόλα, αφαιρώντας τυχόν κουκούτσια. Προσθέτετε τη ζάχαρη, 1 φλιτζάνι νερό και βράζετε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (ανακατεύετε που και που στην αρχή). Προσθέτετε και τις ξεπικρισμένες φλούδες κι ανακατεύετε. Μόλις ξαναπάρει βράση η μαρμελάδα χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε μέχρι να δέσει για 1 ώρα περίπου. Ενδιάμεσα θα ανακατεύετε και θα ξύνετε με ξύλινη κουτάλα τον πάτο της κατσαρόλας για να μην πιάσει η μαρμελάδα.
  3. Όταν δέσει η μαρμελάδα την πολτοποιείτε ελαφρά με ραβδομπλέντερ, αφήνοντας μεγάλα κομμάτια. Προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και το λικέρ μαστίχας κι αφού πάρει μια τελευταία βράση η μαρμελάδα τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  4. Όσο η μαρμελάδα είναι καυτή τη μοιράζετε σε αποστειρωμένα βάζα στα οποία βιδώνετε το καπάκι και γυρίζετε ανάποδα μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα.

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 http://www.sweetly.gr/2015/11/marmelada-mantarini/#more-4471

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *