“Πορτοκαλόπιτα κόλλημα!”, από τις Μαριλού και Τζούλια Παντάκη και το madameginger.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αυτό είναι ίσως το ωραιότερο γλυκό της μαμάς μου. Όποτε το φτιάχνει. μοσχοβολάει η πολυκατοικία και δεν προλαβαίνει να κλείσει 2 ημέρες ζωής. Είναι από αυτά τα γλυκά που στην αρχή τα σνομπάρεις (ειδικά αν είσαι fan της σοκολάτας), σκέφτεσαι «πόσο ωραία μπορεί να είναι μια πορτοκαλόπιτα;» και όταν σου έρθει μια λιγούρα δοκιμάζεις και κολλάς. Το σκέφτεσαι το βράδυ και σηκώνεσαι γεμάτος τύψεις να φας μια μπουκιά…Και καταλήγεις όρθιος στην κουζίνα, να προσπαθείς να φας τόσο ώστε να μην φανεί στους υπόλοιπους η τεράστια γουρουνιά που έκανες.

Words: Μαριλού Παντάκη, Συνταγή: Τζούλια Παντάκη
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Ιωαννίδης
Creative Work: Lunik.Lab

dots

Μια αφράτη, ζουμερή και γεμάτη αρώματα πορτοκαλόπιτα που γίνεται με φύλλο κρούστας και γιαούρτι και σιροπιάζεται με ένα παχύρρευστο σιρόπι πορτοκαλιού, το οποίο μπορείς άνετα να το φας πριν καν φτάσει στο γλυκό σου. Θα την αγαπήσεις εγγυημένα, όχι μόνο για τα επιφωνήματα χαράς και απόλαυσης που θα σκορπίσει, αλλά και για την ευκολία που θα σου προσφέρει τόσο απόχερα για να την φτιάξεις! 

Εύκολη Πορτοκαλόπιτα 3

Πορτοκαλόπιτα

Μερίδες: 6-8, Χρόνος Προετοιμασίας: 15′, Χρόνος Μαγειρέματος: 1 1/2 ώρα

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας, 450-500 γρ.
  • 4 µεγάλα αβγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • Ξύσμα από 3 µεγάλα πορτοκάλια, ακέρωτα
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2% λιπαρά
  • 2 βανίλιες
  • 1 φακελάκι µπέικιν πάουντερ
  • 200 ml ηλιέλαιο

Για το σιρόπι

  • 1½ φλ. χυµό πορτοκαλιού
  • 1 ποτήρι νερό
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 1 πορτοκάλι σε  ροδέλες
  • Χυµός από 1 µικρό λεµόνι
  • 1 ξυλαράκι κανέλας

Εύκολη Πορτοκαλόπιτα 1

Εκτέλεση

1. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C.

2. Kόβουµε τα φύλλα κρούστας σε µικρά κοµµάτια. Λαδώνουµε ένα ορθογώνιο ταψί.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

3. Xτυπάµε στο µίξερ με το σύρμα, τα αβγά και τη ζάχαρη µέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουµε το ξύσµα. Με το µίξερ σε µέτρια ταχύτητα, ρίχνουµε  το γιαούρτι, τις βανίλιες και το µπέικιν πάουντερ και τέλος το λάδι. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

4. Κατεβάζουμε τον κάδο και προσθέτουµε λίγα λίγα τα φύλλα κρούστας, ανακατεύοντας καλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Αφήνουµε τα φύλλα να ποτίσουν και φτιάχνουμε το σιρόπι.

Εύκολη Πορτοκαλόπιτα

5. Βράζουµε τον χυµό σε κατσαρόλα µαζί µε το νερό, τη ζάχαρη και την κανέλα, µέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουµε τις ροδέλες πορτοκαλιού και τον χυµό λεµονιού και βράζουμε άλλα 2-3 λεπτά. Αφήνουµε να κρυώσει τελείως.

6. Μόλις κατεβάσουμε το σιρόπι από τη φωτιά, ρίχνουµε το µείγµα της πορτοκαλόπιτας στο λαδωµένο ταψί,  και το ψήνουµε για 1 ώρα. Στη µισή ώρα καλύπτουµε µε αλουµινόχαρτο.

7. Βγάζουμε την πορτοκαλόπιτα από τον φούρνο και σιροπιάζουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι, κουταλιά-κουταλιά. Καλύπτουμε την πορτοκαλόπιτα με αλουµινόχαρτο μέχρι να απορροφήσει όλο το σιρόπι.

#Love #Only, 
MadameGinger

Εύκολη Πορτοκαλόπιτα 2

 

http://www.madameginger.com/%CE%B6%CE%AC%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B7/%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *