Gateau Saint Honore, από την Bianka και τις “Μαγειρικές Διαδρομές”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Συστατικά
  • 1 έτοιμο φύλο σφολιάτας

 

Ζύμη για τα σουδάκια

  • 200 ml γάλα
  • αλάτι
  • 100 γρ βούτυρο η βιτάμ
  • 200 γρ αλεύρι
  • 200 ml νερό
  • 5 αυγά

Κρέμα βανίλιας

  • 750 ml γάλα
  • 2 κ,γλ. κανέλλα
  • 2 βανίλιες η εσανς
  • 2 κρόκους αβγών
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 5 φύλλα ζελατίνη
  • 2 Φακελα ανθος αραβοσιτου με γευση βανιλια

Για ντεκόρ

  • 400 ml κρέμα γάλακτος

Κρέμα σοκολάτας

  • 1/2 κούπας κρεμα γαλακτος
  • 200 γρ κουβερτουρα σε κομματια

Καραμέλα

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • 250 γρ ζάχαρη
  • 1 κ,γ χυμό λεμονιού
  • 125 ml νερό

Για το πασπάλισμα

  • Σοκολατα τριμμένη τρούφα ο,τι έχουμε
Οδηγίες
  1. Την κρέμα βανιλιας μπορούμε να την φτιάξουμε μια μέρα πριν. Βάζουμε το γάλα, κανέλλα και βανίλια να πάρουν μια βράση. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με την ζάχαρη και το ανθος αραβοσιτου σε μια κρέμα. Ρίχνουμε μέσα και το καυτό γάλα. Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και πάντα με ανακάτεμα το αφήνουμε να βράσει.
  2. Βάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακώσει και μετά την στύβουμε καλά, την ρίχνουμε στην ζεστή κρέμα, προσθέτουμε και την εσανς βανιλιας η τις βανιλιες. Σκεπαζουμε Καλα με μεμβράνη να μην πιάσει κρουστά η επιφάνεια, αφηνουμε να κρυωσει πολυ Καλα.
  3. Σε κατσαρολάκι βαζουμε την κρεμα γαλακτος να βρασει. Ριχνουμε και τα κομματια κουβερτουρα, οταν λειώσει, το βαζουμε στην άκρη να κρυωσει.
  4. Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, βάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα 26αρα η 24αρα το φυλλο σφολιάτας, το τρυπάμε με ένα πιρούνι.
  5. Φτιάχνουμε τη ζύμη Σου: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, νερό, την πρέζα αλάτι και το βούτυρο να βράσουν. Ρίχνουμε μονομιάς το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Ανακατεύουμε όσο να γίνει μια ζύμη. Το βάζουμε στην λεκάνη του μίξερ και ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά. Τα 2/3 της ζύμης τα βάζουμε σε μια σακούλα για γαρνιτούρες (κορνέ) με ένα αρκετά μεγάλο άνοιγμα. Το βάζουμε επάνω στην σφολιατα με σχέδιο σαλιγκαριού. Ψήνουμε στους 200°βαθμούς για 35-40 λεπτά. ΄Οταν ψηθεί, την αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Με την υπόλοιπη ζύμη από τα σου κάνουμε 12 σουδάκια και τα ψήνουμε και αυτά στους 200 βαθμούς και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Αν θελουμε αγοράζουμε ετοιμα σουδακια και τα γεμίζουμε
  7. Με τον αυγοδαρτη χτυπαμε λιγο την κρεμα βανιλιας που έχουμε ετοιμάσει, γεμίζουμε με λίγη από την κρέμα βανιλιας τα σουδακια . Την υπόλυπη κρεμα την απλώνουμε επανω στη βάση. Επανω στην κρεμα βανιλιας ριχνουμε 3/4 απο την λιωμένη κουβερτουρα. Βαζουμε στο ψυγείο μεχρι να φτιάξουμε την καραμελα.
  8. Φτιάχνουμε την καραμέλα: Τα βράζουμε όλα τα υλικά σε δυνατή φωτιά έως να πάρουν ένα χρώμα χρυσό καφέ. Μετά βουτάμε τον πάτο της κατσαρόλας σε κρύο νερό
  9. Βουτάμε τα γεμιστά με την κρέμα σουδακια στην καραμέλα με το επανω μέρος οχι αυτο που ακουμπούσαν στην λαμαρίνα. Και τα βαζουμε απο το μέρος τις καραμέλας επανω σε μια λαδοκολα αφηνουμε ετσι λιγο να στεγνώσουν.
  10. Μόλις στεγνώσουν βουτάμε τωρα το επανω μέρος και κολλάμε γύρο γυρο επανω στις άκρες της ψημένης βάσης επανω στην σοκολατα.
  11. Χτυπαμε την κρεμα γάλατος σε σαντιγί με 4 κ. σ. αχνη, μπορείτε αν θέλετε να χτυπησετε garni. Εγω δυστυχώς εδω δεν εχω τετοιο. Μοιράζουμε στα δυο. Στο ενα μέρος βαζουμε την υπόλυπη σοκολατα Και γεμίζουμε σε κορνε. Στολίζουμε την τουρτα μας με τα δυο χρώματα εναλλάξ. Πασπαλιζουμε με την τρούφα η την σοκολατα. Την βάζουμε στο ψυγείο μέχρις να σερβιρουμε.

 

 

http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/gateau-saint-honore.html

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *