Souffle (moelleux) peanut butter από τον Ακη Πετρετζίκη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
20 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
5-6 μερίδες
Μερίδα/ες
1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης

•       Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

•       Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο πάνω σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι η σοκολάτα να λειώσει και να γίνει λεία.

•       Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

•       Προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας και το αλεύρι και ανακατεύουμε και πάλι καλά μέχρι να γίνουν ένα.

•       Μοιράζουμε τα 2/3 του μείγματος σε 5-6 φόρμες, που πριν έχουμε βουτυρώσει και πασπαλίσει με κακάο, μιας χρήσης (ή πολλαπλών χρήσεων) για souffle ή muffins.

•       Στο κέντρο κάθε φόρμας βάζουμε δύο κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο  και καλύπτουμε με το υπόλοιπο από το μείγμα σοκολάτας μοιράζοντάς το στις φόρμες.

•       Σε ένα ταψί βάζουμε τις φόρμες και ψήνουμε για 9 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν.

•       Με μεγάλη προσοχή βγάζουμε αμέσως τα κεικ από το φούρνο και τα πασπαλίζουμε με το κακάο και τα σερβίρουμε.

 

 

Tip
Τις φόρμες τις βουτυρώνουμε και τις πασπαλίζουμε με κακάο αντί για αλεύρι. Ενα τέλειο τρικ για να μη φαίνεται διαφορά στο χρώμα!!!!
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *