• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
• Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο πάνω σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι η σοκολάτα να λειώσει και να γίνει λεία.
• Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας και το αλεύρι και ανακατεύουμε και πάλι καλά μέχρι να γίνουν ένα.
• Μοιράζουμε τα 2/3 του μείγματος σε 5-6 φόρμες, που πριν έχουμε βουτυρώσει και πασπαλίσει με κακάο, μιας χρήσης (ή πολλαπλών χρήσεων) για souffle ή muffins.
• Στο κέντρο κάθε φόρμας βάζουμε δύο κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο και καλύπτουμε με το υπόλοιπο από το μείγμα σοκολάτας μοιράζοντάς το στις φόρμες.
• Σε ένα ταψί βάζουμε τις φόρμες και ψήνουμε για 9 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν.
• Με μεγάλη προσοχή βγάζουμε αμέσως τα κεικ από το φούρνο και τα πασπαλίζουμε με το κακάο και τα σερβίρουμε.
Αφήστε μια απάντηση