Νηστίσιμα μπισκότα με ταχίνι, από την Ελευθερία Μπουτζά και το “Μαγειρεύοντας με την L”!







Υλικά
100 γρ. ταχίνι
120 γρ. μέλι
1 πρέζα αλάτι
120 γρ. βρώμη
50 γρ. καρύδια χοντροκομμένα ή άλλο ξηρό καρπό χοντροκομμένο
50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, χοντροκομένη
1 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι, το μέλι, τη κανέλα και το αλάτι.
Με το που πήξει το μείγμα, σταματάμε και βάζουμε και τα 60 γρ. από τη βρώμη μας.
Σε ένα μούλτι βάζουμε τα υπόλοιπα 60 γρ. βρώμης, τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη και τα προσθέτουμε στο μπολ μας.
Βάζουμε στο μπολ και τα καρύδια ή ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας, τη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλα.
Βάζουμε τα γάντια μας και φτιάχνουμε ένα ένα τα μπισκότα μας
Και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Αφήνουμε λίγο κενό μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο.
Ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 5-10 λεπτά.
καλη επιτυχια <3






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Νηστίσιμα Μπισκοτάκια σοκολάτα- πορτοκάλι από τις "Μαγειρικές Διαδρομές" !
Μαλακά μπισκότα βρώμης με μπανάνα, από τον Πέτρο Συρίγο!
Νηστίσιμα , αφράτα μπισκότα ελαιολάδου με κακάο και ρούμι, από το neadiatrofis.gr!
Νηστίσιμα μπισκότα πορτοκαλιού, από την αγαπημένη Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το elpidaslittlecorner.gr!
Πανεύκολα και αφράτα μπισκοτάκια κανέλας χωρίς πλάσιμο, από την Σόφη Τσιώπου!
Απίθανα, νηστίσιμα μπισκότα ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ & ΛΙΠΑΡΑ, με άθερμο βιολογικό πετιμέζι Καραγγελή & τρούφα σ...
Αφήστε μια απάντηση