- 400 γρ. κάστανα βρασμένα
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη 65%
- 3 κ.σ. γάλα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κ.σ. κονιάκ
- ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
- 100 γρ λευκή σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη για το γαρνίρισμα
15 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
Εύκολο κέικ κάστανο χωρίς ψήσιμο και χωρίς γλουτένη.
- Σε ένα μούλτι χτυπάμε τα κάστανα με τη ζάχαρη να γίνουν σκόνη.
- Σε ένα μπεν μαρί βάζουμε το βούτυρο, τη σοκολάτα και το γάλα να γίνουν μια σάλτσα.
- Προσθέτουμε το κονιάκ, τη βανίλια και αφαιρούμε από τη φωτιά. Η σάλτσα θα σφίξει.
- Προσθέτουμε στο μείγμα μας τη σκόνη από τα κάστανα και τη ζάχαρη και ομογενοποιούμε.
- Σε μια φόρμα 18 x 8 που έχουμε καλύψει με μεμβράνη περιχύνουμε το μείγμα μας και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Βγάζουμε από τη φόρμα και περιχύνουμε με τη λευκή σοκολάτα και τη ζάχαρη άχνη.
No Bake Gluten Free Chestnut Cake
Ingredients
- 400 g chestnuts, boiled
- 100 g granulated sugar
- 100 g butter
- 100 g semi-sweet chocolate couverture 65%
- 3 tablespoons milk
- 1 teaspoon vanilla extract
- 2 tablespoons cognac
- icing sugar, for dusting
- 100 g white chocolate couverture, melted for drizzling
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
15 minutes
Preparation Time
1
Difficulty
Method
- Beat the boiled chestnuts and sugar in a blender, until finely ground.
- Melt the butter, chocolate and milk in a bain marie.
- Add the cognac and vanilla extract. Stir and remove from heat. The mixture will thicken.
- Add the ground chestnuts and stir until completely combined.
- Line an 18×18 cm cake pan with plastic wrap.
- Pour the mixture into the pan and refrigerate for at least 1 hour.
- Unmold the cake. Dust with icing sugar and drizzle with melted white chocolate.
http://akispetretzikis.com/en/categories/glyka/keik-kastano-chwris-pshsimo
Αφήστε μια απάντηση