Πανετόνε γεμιστό με φυτική κρέμα Morfat και επικάλυψη σοκολάτας, από το sokolatomania.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Απίθανη, πανεύκολη συνταγή , φτάνει να βρείτε το panettone!

(Εξαιρετικά και σε πολύ  καλή τιμή έχει τις ημέρες των Χριστουγέννων  ο Σκλαβενίτης.  Βρείτε τα στο : https://tinyurl.com/yda7koht

1 μεσαίο πανετόνε  (κατά προτίμηση με αποξηραμένα φρούτα)

1 κουτί  Cornet  morfat      morfat_cornet-vanilla-SMALL + φρέσκο γάλα για την παρασκευή της

250 gr. κουβερτούρα (κομμένη σε μικρά κομμάτια )  + 1/2 φλ.τσαγιού γάλα εβαπορέ light (αδιάλυτο)

Προαιρετικά:

1/2 φλ.τσαγιού αμύγδαλα φιλέ (τα οποία  έχουμε βάλει για λίγο στο grill για να πάρουν χρώμα)

1-2 κουταλιές σούπας λικέρ της αρεσκείας μας.

 

Οδηγίες:

Ετοιμάζουμε    την σαντιγί ακολουθώντας τις οδηγίες   της συσκευασίας.   morfat_cornet-vanilla-SMALL

(Αν θέλουμε προσθέτουμε στο τέλος  τα αμύγδαλα και το λικέρ και ανακατεύουμε ελαφρά).

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Κόβουμε το πανετόνε σε 4 ισομεγέθη  στρογγυλά κομμάτια .

Τοποθετούμε την βάση σε μια στρογγυλή πιατέλα.

Καλύπτουμε με λίγη κρέμα MORFAT.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία 3 φορές φροντίζοντας να κρατήσουμε λίγη κρέμα  για το τέλος  και καλύπτουμε το πανετόνε μας γύρω -γύρω.

Σ’ενα  κατσαρολάκι  σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε το εβαπορέ. Μόλις αρχίζει να βράζει το αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε ελαφρά ωσπου  να ομογενοποιηθεί, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και περιχύνουμε το πανετόνε μας.

Τοποθετούμε στο ψυγείο .

Καλή απόλαυση!

 

PANETONE-SOKOLATOMANIA(HALF)

PANETONE-SOKOLATOMANIA(2ND)

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *