- Αδειάζουμε τα σπόρια από τις βανίλιες σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Βάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και, αφού πήξει και γίνει κρεμώδες, το αδειάζουμε σε ένα μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρουμε.
- Αφήνουμε το παγωτό εκτός ψυγείου για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.
- Σερβίρουμε με το αμύγδαλο φιλέ, τις φράουλες και τα φύλλα δυόσμου.
Vegan παγωτό βανίλια αμύγδαλο, από τον Άκη Πετρετζίκη!







- Χρόνος Εκτέλεσης : 10′
Χρόνος Αναμονής: 120′
- Χρόνος Εκτέλεσης : 10′
12 Μερίδες
Συστατικά
Για το παγωτό
2 λοβούς βανίλιας
700 γρ. γάλα αμυγδάλου
150 γρ. σιρόπι αγαύης
80 γρ. αμύγδαλα, λευκά, ελαφρώς καβουρντισμένα και σπασμένα
Για το σερβίρισμα
50 γρ. αμύγδαλα φιλέ, ελαφρώς καβουρντισμένα
φράουλες, κομμένες σε φέτες
φύλλα δυόσμου
Μέθοδος Εκτέλεσης
Tip
Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλους ξηρούς καρπούς στο παγωτό, π.χ. φουντούκι.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Το απόλυτο νηστίσιμο & vegan σοκολατένιο μπισκοτογλυκό ψυγείου από την Madame Ginger!
Γλυκιά vegan κολοκυθόπιτα, από την αγαπημένη μας Λένια (The Veggie sisters)!
Vegan donuts φούρνου με σοκολάτα, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!
Vegan Φωλιές με κρέμα μπουγάτσας, από την Λένια και τις Veggie sisters!
Σοκολατένια κινόα για πρωινό, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!
Vegan Τούρτα σοκολάτας με frosting φιστικοβούτυρο, από τον Άκη Πετρετζίκη και το glikessintages.gr!
Αφήστε μια απάντηση