Vegan παγωτό βανίλια αμύγδαλο, από τον Άκη Πετρετζίκη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
      • Χρόνος  Εκτέλεσης : 10′
        Χρόνος Αναμονής:   120′

12 Μερίδες

Συστατικά

Για το παγωτό

2 λοβούς βανίλιας
700 γρ. γάλα αμυγδάλου
150 γρ. σιρόπι αγαύης
80 γρ. αμύγδαλα, λευκά, ελαφρώς καβουρντισμένα και σπασμένα

Για το σερβίρισμα

50 γρ. αμύγδαλα φιλέ, ελαφρώς καβουρντισμένα
φράουλες, κομμένες σε φέτες
φύλλα δυόσμου

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Αδειάζουμε τα σπόρια από τις βανίλιες σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  • Βάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και, αφού πήξει και γίνει κρεμώδες, το αδειάζουμε σε ένα μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρουμε.
  • Αφήνουμε το παγωτό εκτός ψυγείου για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.
  • Σερβίρουμε με το αμύγδαλο φιλέ, τις φράουλες και τα φύλλα δυόσμου.

Tip

Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλους ξηρούς καρπούς στο παγωτό, π.χ. φουντούκι.

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *