- Αδειάζουμε τα σπόρια από τις βανίλιες σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Βάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και, αφού πήξει και γίνει κρεμώδες, το αδειάζουμε σε ένα μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρουμε.
- Αφήνουμε το παγωτό εκτός ψυγείου για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.
- Σερβίρουμε με το αμύγδαλο φιλέ, τις φράουλες και τα φύλλα δυόσμου.
Vegan παγωτό βανίλια αμύγδαλο, από τον Άκη Πετρετζίκη!
- Χρόνος Εκτέλεσης : 10′
Χρόνος Αναμονής: 120′
- Χρόνος Εκτέλεσης : 10′
12 Μερίδες
Συστατικά
Για το παγωτό
2 λοβούς βανίλιας
700 γρ. γάλα αμυγδάλου
150 γρ. σιρόπι αγαύης
80 γρ. αμύγδαλα, λευκά, ελαφρώς καβουρντισμένα και σπασμένα
Για το σερβίρισμα
50 γρ. αμύγδαλα φιλέ, ελαφρώς καβουρντισμένα
φράουλες, κομμένες σε φέτες
φύλλα δυόσμου
Μέθοδος Εκτέλεσης
Tip
Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλους ξηρούς καρπούς στο παγωτό, π.χ. φουντούκι.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Κρέμα καρπούζι: πανάλαφρο & πανεύκολο γλυκό ψυγείου (vegan), από την Άννα Χαλικιά και το madameginge...
Φανταστική ,Vegan, βελούδινη πραλίνα φουντουκιού, από το sokolatomania.gr!
"Η τέλεια vegan βασιλόπιτα με μπαχαρικά & φιστίκι Αιγίνης, χωρίς μίξερ", από την Άννα Χαλικιά και το...
Vegan κέικ σοκολάτας με γλάσο μαύρης σοκολάτας χωρίς γλουτένη, από την Μάγδα Γοδόση και το ionsweets...
Vegan μπουκιές σοκολάτας με γέμιση καρύδα, μόλις σε 10 λεπτά, από την Εύη Τσιροπούλου και το olivema...
Εύκολο vegan παγωτό σοκολάτα με τζίντζερ, από την Μάγδα Γοδόση και το ionsweets.gr!
Αφήστε μια απάντηση