- Αδειάζουμε τα σπόρια από τις βανίλιες σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Βάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και, αφού πήξει και γίνει κρεμώδες, το αδειάζουμε σε ένα μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρουμε.
- Αφήνουμε το παγωτό εκτός ψυγείου για 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.
- Σερβίρουμε με το αμύγδαλο φιλέ, τις φράουλες και τα φύλλα δυόσμου.
Vegan παγωτό βανίλια αμύγδαλο, από τον Άκη Πετρετζίκη!







- Χρόνος Εκτέλεσης : 10′
Χρόνος Αναμονής: 120′
- Χρόνος Εκτέλεσης : 10′
12 Μερίδες
Συστατικά
Για το παγωτό
2 λοβούς βανίλιας
700 γρ. γάλα αμυγδάλου
150 γρ. σιρόπι αγαύης
80 γρ. αμύγδαλα, λευκά, ελαφρώς καβουρντισμένα και σπασμένα
Για το σερβίρισμα
50 γρ. αμύγδαλα φιλέ, ελαφρώς καβουρντισμένα
φράουλες, κομμένες σε φέτες
φύλλα δυόσμου
Μέθοδος Εκτέλεσης
Tip
Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλους ξηρούς καρπούς στο παγωτό, π.χ. φουντούκι.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Vegan donuts φούρνου με σοκολάτα, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!
Vegan γαλατόπιτα, από την Λένια και τις Veggie Sisters!
Vegan κορμός η μωσαικό, από την Magda Godossi - Special Diets Chef !
Vegan Brownies, άκρως υγιεινά και πεντανόστιμα, από το Curves Greece Cyprus!
Γλυκό σαλάμι χωρίς ζάχαρη, λιπαρά, τύψεις & γλουτένη φυσικά, vegan, από την Βίκη Βογιατζή και το viv...
Φανταστική ,Vegan, βελούδινη πραλίνα φουντουκιού, από το sokolatomania.gr!
Αφήστε μια απάντηση