Πάμε να την φτιάξουμε γιατί την περιμένετε.
Αμυγδαλόπιτα
Είναι ακριβώς όπως σας αρέσει, πολύ ελαφριά, τέλεια σιροπιασμένη και πολύ νόστιμη !
Εργαλεία
- Κατσαρόλα
- Μίξερ
- Μπολ
- Μαρίζ
- Πινέλο Σιλικόνης
- Σύρμα
- Σπάτουλα
- Ταψί 26 εκ.
Υλικά
Για το κέικ
- 120 γρ Αμύγδαλα
- 120 γρ Ζάχαρη
- 80 γρ Σιμιγδάλι ψιλο
- 10 γρ Κονιάκ (ή Ρούμι)
- 8 γρ Baking Powder
- 4 τεμ Αυγά
- 1 τεμ Λεμόνι (μόνο το ξύσμα)
Για το σιρόπι
- 260 γρ Νερό
- 240 γρ Ζάχαρη
- 2 τεμ Φλούδες Λεμόνι
Για την κρέμα
- 250 γρ Φρέσκο Γάλα
- 30 γρ Ζάχαρη
- 20 γρ Βούτυρο
- 20 γρ Κορν Φλάουρ
- 3 γρ Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
- 1 τεμ Κρόκος Αυγού
- 1 πρέζα Αλάτι Μεσολογγίου
Για τη σαντιγί
- 500 ml Κρέμα Γάλακτος
- 20 γρ Άχνη Ζάχαρη
- 3 γρ Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
Οδηγίες
Για το κέικ
- Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι, το αλάτι το μπέικιν, το ξύσμα λεμονιού και τα ανακατεύουμε.
- Ψιλοκόβουμε στο μουλτι τα αμύγδαλα και τα προσθέτουμε στο σιμιγδάλι.
- Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύοντας προσθέτουμε σιγά – σιγά το μείγμα με το σιμιγδάλι.
- Προσθέτουμε με μια μαριζ σιγά – σιγά τη μαρέγκα στο μείγμα διπλώνοντας την απαλά να μην ξεφουσκώσει.
- Λαδώνουμε και βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί και αδειάζουμε το μείγμα, χτυπάμε πάνω στον πάγκο μας 2-3 φορές το ταψί να φύγει ο αέρας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20-25 λεπτά, πάντα ανάλογα το φούρνο σας.
Για το σιρόπι
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση το σιρόπι αφήνουμε 3 λεπτά.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε κουταλιά – κουταλιά το κρύο κέικ.
Για την κρέμα
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά, εκτός από το βούτυρο, ανακατεύουμε και μόλις πήξει η κρέμα κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη, να ακουμπάει την κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο.
Για τη σαντιγί
- Χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανίλια να πήξει και να γίνει σαντιγί.
Για τελείωμα
- Την επόμενη μέρα στήνουμε το γλυκό, προσθέτουμε στην κρέμα 3 κουταλιές σαντιγί και τη χτυπάμε με μίξερ να αφρατέψει.
- Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το σιροπιασμένο κέικ και τελειώνουμε την Αμυγδαλόπιτα με την σαντιγί και τριμμένα αμύγδαλα !!
Έξυπνα Μυστικά…
Αν θέλετε η Αμυγδαλόπιτα να γίνει άσπρη βάζετε αμύγδαλα χωρίς φλούδα.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Όταν βάζετε ξηρούς καρπούς στα γλυκά σας γίνονται πιο νόστιμα αν πρώτα ψήσετε τους ξηρούς καρπούς
Το γλυκό σας θα ρουφήξει καλύτερα το σιρόπι αν το αφήσετε ένα βράδυ σκεπασμένο με μεμβράνη, χωρίς να το κόψετε.
Καλή επιτυχία περιμένω τις φωτογραφίες και τα σχόλια σας !!